Átólzéig Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-07-22 3 perc átlagos olvasási idő 0 990 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Képünk illusztráció! Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat, a nyugat-európai munkaadók kedvezőbb feltételeket kínálnak, ezért külföldre mennek dolgozni a munkavállalók – mondta Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán. Kifejtette: a munkaerő-elvándorlás már a válság előtt megkezdődött, az ágazat jövedelmezősége relatíve alacsony az adóterhek miatt, amelyek magasabbak a nyugat-európainál, ahol a vendéglátás és az idegenforgalom áfája kedvezményes adókulcs alá tartozik. A szakember utalt arra, hogy másfél éve a kormány előtt van az ágazat fejlesztésének szakmai anyaga, várják a politikai döntést. Gál Pál Zoltán elmondta, hogy az idén jó szezonra számít a turisztikai és vendéglátó ágazat. A magyar makroadatok javultak, a kapacitások jelentősen bővültek, ugyanakkor a magyar idegenforgalomnak az árazásban kellene fejlődnie, “azt mondják, Budapest túl olcsó desztináció lett nemzetközi összehasonlításban” – jelentette ki az elnök. A munkaadói szövetség elnöke elmondta, hogy falusi turizmusban elsősorban családi vállalkozások dolgoznak, többnyire mellékfoglalkozásban, ezért jó döntés lenne mentesíteni őket az online-pénztárgépek használatára kötelezés alól. MTI/Archívum
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Kiemelt szerepet kap a digitalizáció a 2019-es uniós költségvetésben Az Európai Parlament a 2020 utáni pénzügyi keretekről szóló állásfoglalása mellett a héten szavazott …
Séfklub Prémium, avagy a kóser konyha workshop 09. 04-én tartotta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a szokásos éves nyári szünet utáni …