Főoldal Hírek Átólzéig Csípős pulykaragu, párolt rizzsel

Csípős pulykaragu, párolt rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,728
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csípős pulykaragu, párolt rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 5 dkg dijoni
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 10 szál kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db kápia paprika
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg méz
  • 1 evőkanál erős pista
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A pulykamellet felszeleteljük, majd az apróra vágott és kevés olajon lepirított vöröshagymára tesszük. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a dijoni mustárt, és az Erős Pista krémet, mellyel átforgatjuk. Azután a mézet és a cukrot, és a felcsíkozott kápia paprikát is hozzáadjuk, végül pedig a zöldfűszereket. Felöntjük a fehérborral és pár perc alatt beforraljuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Így egy ízletes ragut készítettünk, mely kellően pikáns ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Koronavírus – A BKIK javaslatokat fogalmazott meg a fővárosi önkormányzatnak a budapesti vendéglátóipari és turisztikai vállalkozások érdekében

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 5 pontból álló javaslatcsomagot fogalmazott …