Főoldal Hírek Átólzéig Házi gyros, salátával és rizzsel

Házi gyros, salátával és rizzsel

3 perc átlagos olvasási idő
1
19,828
 ehaccp_topbanner3.jpg

Házi gyros, salátával és rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg csirkemell
  • Gyros fűszerkeverék
  • Olaj
  • 1 fej lilahagyma
  • Saláta
  • Paradicsom
  • Uborka
  • Fokhagyma
  • 1 pohár joghurt
  • 1 dkg só.
  • Frissen őrölt bors
  • 0,5 kg rizs

 

A vékony csíkokra vágott csirkemellet, a gyros fűszerkeverékkel és 2 kanál olajjal elkeverjük, majd hűtőben pihentetve néhány órát érleljük.

Közben a saláta  alapanyagait összevágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük. Közben a mustárból, az olivaolajból és a citrom levéből mártást készítünk, melyet összeforgatunk az összevágott salátával. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén citromlével meglocsoljuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Ha ez megvan, akkor tálalás előtt forró serpenyőben az előzetesen bepácolt húst hirtelen kisütjük.

Így egy olyan, sok zöldséggel készült, ráadásul gyors ételt készítettünk, amely megfelel a mai kor emberének elvárásainak. Mindez persze könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…