Receptek Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-12-02 14 perc átlagos olvasási idő 0 1,260 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és boldogan készülődik az ünnepre. A Télapó viszont nem a kéményen keresztül szokott érkezni hozzájuk, mivel azt az építkezéskor véletlenül befalazták a munkások… Amikor a gyerekek még kicsik voltak, a Mikulás és a krampuszai minden évben házhoz mentek Marton Adriékhoz. Ám most, hogy a fiúk már nagyobbak, nem látogat el hozzájuk személyesen a Télapó. A srácok általában december elsején levelet írnak neki, amiben elárulják, hogy mit szeretnének, mire vágynak és miután végeztek, borítékba teszik az irományt és feladják a postán. „Imádom ezt az ünnepet, ilyenkor megint előtör belőlem a gyermeki énem. – kezdte mosolyogva az Adri’s Kitchen háziasszonya. – Szerintem a családban én vagyok a leglelkesebb. Mindig mondom a srácaimnak, hogy ki kell tisztítani a cipőtöket, és tegyünk ki kis kekszet és tejet a Mikulásnak, mert nagyon szomjas és éhes, hiszen messze, Lappföldről érkezik.” Adriék anno úgy tervezték, hogy lesz egy szép kandallójuk, ám az építkezéskor a munkások azt hitték a kéményre, hogy a ház tetején levő lyuk csak egy „hiba”, ezért beleöntötték a betont és befalazták. Így a Mikulás nem tud ezen keresztül érkezni, hanem az ajtót kell használnia. Adriék pedig odakészítenek neki mindent. „A fiúk természetesen minél nagyobb cipőt választanak, hogy sok ajándék beleférjen. – nevetett fel a gyönyörű gasztro műsorvezető. – A gyerekek este már gigantikusan izgatottak szoktak lenni. Alig tudnak elaludni. Nincs így könnyű dolga a Mikulásnak, de azért ügyesen megoldja, hogy láthatatlan maradjon… A srácok általában már hajnali 4 fele felébrednek és rohannak az ajtóhoz, hogy megnézzék, mit kaptak a Télapótól.” Adriék asztaláról természetesen Mikuláskor sem maradhatnak el a különleges falatkák. Persze ilyenkor nem csapnak akkora bulit, mint halloweenkor, és a kétgyermekes anyuka nem csinál hatalmas asztalnyi dekorációt és ételt. De örömmel elkészít egy-két cukiságot. „Mindig szeretek izgalmas recepteket felkutatni, amikkel feldobhatom a hétköznapokat és a kisebb-nagyobb ünnepeket.” – mondta el Adri, aki azt is elárulta, hogy melyek a kedvenc mikulásos finomságai. Mézeskalács muffin A muffin az egyik legjobb példa arra, hogy van, amit sokféleképpen el lehet készíteni, díszíteni és tálalni. Mikuláskor már egy kicsit összefonódnak az ünnepek, hiszen nemsokára itt a karácsony, így simán belefér, hogy mézeskalács muffinokkal lepjük meg a szeretteinket. Mikulásos muffin Ugyan az eper ilyenkor nem szezonális gyümölcs, tökéletes Mikulás sapkát készíthetünk belőle. Így válik tökéletessé a télapós muffinunk. Forrócsoki-pillecukor hóemberrel A forrócsoki elmaradhatatlan Mikuláskor és karácsonykor, hiszen a komfortérzést, a melegséget, és a bekuckózást szimbolizálja. Ezt a finom italt gyorsan és könnyedén feldobhatjuk egy hóember párral, és egy izgalmas történetet is kitalálhatunk hozzá. A kicsik biztosan szívesen hallgatják meg a mesét a forró csokiban jacuzzizó hóemberekről… Receptek Mézeskalács muffin Hozzávalók: Muffin: 25 dkg Liszt10 dkg Porcukor1 csomag Sütőpor2 db Tojás15 dkg Vaj150 ml Tej2 ek Méz1 tk Mézeskalács fűszerkeverék 1 csipet Só Krém: 10 dkg Sűrített tej1 kk Fahéj25 dkg Mascarpone4 dl Tejszín (hideg) Mézeskalács: 25 dkg Liszt1 csipet Só6 dkg Porcukor1 dl Méz1 kk Szódabikarbóna1 db Tojás5 dkg Vaj2 ek Mézeskalács fűszerkeverék Elkészítés: 1. A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. 2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszánkhoz adjuk. 3. A tésztát a muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Krém: 1. A mascarponéhoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet. 2. A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a mascarponés krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt muffinokat. Mézeskalács: 1. A mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna, só, mézeskalács fűszerkeverék. Ezután a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és egybegyúrjuk. 2. Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. 3. A mézeskalácsokat díszítésként a krém tetejére rakjuk. Mikulásos muffin Hozzávalók: 100 g Étcsoki2 db Tojás1 csipet Só100 g Vaj80 g Cukor 50 g Kakaópor80 g Liszt2 tk Sütőpor100 g Ricotta12 db Eper350 ml Tejszín (hideg)200 g Mascarpone1 csomag Vaníliás cukor2 ek Vaj (kenéshez) Elkészítés: 1. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. 2. A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát. 3. Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport, és a kakaóport. 4. Ezután a két masszát összeforgatjuk. 5. A muffin sütőformát kivajazzuk és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát. 6. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Díszítés: 1. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és csillagcsöves habzsákba töltjük. 2. A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk. Forrócsoki-pillecukor hóemberrel Hozzávalók: Nutellás forrócsoki: 3 dl Tej 150 g Nutella 2 dl Tejszín Egyéni hozzávalók: PillecukorSárgarépa pálcikákOlvasztott étcsokoládé Elkészítés: 1. A tejet és a tejszínt, nutellával felforraljuk és 5 percig főzzük, majd az egészet egy szűrő segítségével egy pohárba szűrjük. 2. Az egyéni hozzávalókból a pillecukrokat egy fogpiszkálóra húzzuk, és így összeállítjuk a hóemberünk alapját, sárgarépából orrot és karokat készítünk, az olvasztott csokoládéból pedig szemet, szájat, és gombokat. Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat Megjelent az Oldalas magazin 2023. decemberi száma! Megnyílt a divatmárka kávézója és delikátesz üzlete Mit tehet a szülő, ha gyermekét hiperaktívnak bélyegzik? Éttermek tisztasága: csak a kórházakban várunk el szigorúbb higiéniát Fotókredit: Komáromi Annamária
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Megjelent az Oldalas magazin 2018. márciusi száma! Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonnal elérhető a …
OGYÉI: biztonságosabb lett a gyógyszerellátás Még biztonságosabb lett a hazai gyógyszerellátás a vényköteles gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátásával – …