HomeKönyvekLukács István: Séf

Lukács István: Séf

9900 Ft

A könyv kiadója a Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület, míg annak szerzője Kolbe Gábor.

31 készleten

Cikkszám: CK002 Kategória:

Leírás

A „Lukács István: Séf” című, és az ő életét feldolgozó könyv,  a vendéglátás korrajza is egyben, mely az 1950-es évektől napjainkig való eseményeket, történéseket ismerteti meg annak olvasóival. Ehhez hasonlóra eddig még nem volt példa Magyarországon. A könyv bemutatja, az akkori kor vendéglátását, annak filozófiáját, számtalan félreértést és kétséget megmagyaráz, valamint több alkalommal helyére teszi a dolgokat, a mára már megkopott gasztronómiai emlékek sűrűjében.

Lukács István kimagasló eredményeit felsorolni is nehéz lenne. Számtalan állami-, valamint nemzetközi versenyeken elért díjjal büszkélkedhet, ezen felül pedig a hazai gasztronómia egy megkerülhetetlen alakja. Nacionáléját gazdagítja, hogy a Német szakácsszövetség életműdíjjal tüntette ki, ezen kívűl a chicagoi Escoffier Társaság tagja, a francia Chaine des Rotisseurs Társaság első, magyarként beválasztott tagja, a magyar Chaine des Rotisseurs Társaság alapítója.

Lukács István irányításával nyitott meg a hazai Budapest szálló, a Hilton Budapest, vagy a kecskeméti Aranyhomok szálló is. Ezeken az állomásokon kívül aktív pályafutása során számtalan nagynevű hotel és étterem konyháját felügyelte. Kollégák százai tanulhatták el a szakma csínját-bínját az irányítása alatt működő éttermekben, akik közül sokan a konyhafőnöki pozícióig jutottak.
„Hosszú volt az út az ötvenes évek szürkeségétől a rendszerváltás utáni évtizedek kissé eklektikus, de tagadhatatlanul érzékelhető, színes fejlődéséig. A töredékes emlékekből azonban meghúzható az ív a történelmi korszakok között. A Nagy Játszma, ahol a pártvonalon innen-t egy hajszál választotta el a partvonalon túl-tól.”- foglalta össze a Séf.

Éppen ezért a könyvet ajánljuk minden olyan, a vendéglátás felé elhivatott kollégának, akit érdekel Lukács Séf úr karrierjének főbb állomásai, valamint szakmájának gyökerei, és a mai kor vendéglátásának kialakulása, annak egyes eseményei, és azok következményei.

A könyv kiadója a Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület, szerzője Lukács istván, míg annak társszerzője Kolbe Gábor.

 

Kiszállítás:

A kiszállítást a Magyar Posta végzi.

 

További információk

Tömeg 05 kg
Méretek 22 × 15 × 4 cm
Kiadó

Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület

Szerző

Kolbe Gábor

ISBN

978-963-12-5826-4

Terjedelem

284 oldal

Kötés

Keménytábla, Védőborító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lukács István: Séf” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…