Főoldal Hírek Átólzéig Eszterházy sertésszelet, rizzsel

Eszterházy sertésszelet, rizzsel

3 perc átlagos olvasási idő
0
5,679
 ehaccp_topbanner3.jpg

Eszterházy sertésszelet, rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 3 evőkanál sertészsír
  • 3 közepes méretű sárgarépa
  • 3 közepes méretű fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg kapribogyó
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 6 db babérlevél
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál cukor
  • bors

 

A szeleteket elősütjük és félretesszük. A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller) vékony csíkokra (julienne) vágjuk, valamint a hagymát apróra.

A hús elősütésekor visszamaradt zsiradékon megpároljuk a zöldségeket: sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel és borral felöntjük. Ha már majdnem megpuhultak kivesszük és félretesszük.

A hússzeletek mehetnek is vissza a serpenyőbe, hozzáadjuk a citromhéjat, a babérleveleket, az apróra vágott kapribogyót és a mustárt. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a hús puhulni kezd, kivesszük a serpenyőből a babérleveleket és a citromhéjakat, és a zöldségeket hozzáadjuk a húshoz.

A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk a levét, belenyomjuk a citromlevet, végül kevés cukorral ízesítjük.

Petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel körítve tálaljuk.

 

Így egy ízletes és pikáns ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor viszonylag egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…