Főoldal Hírek Ajánló Kunsági csirke a workshopon

Kunsági csirke a workshopon

6 perc átlagos olvasási idő
3
697
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. február 4-én a budaörsi Friedmann házban volt a Chef workshop megtartva, melyen a Kunsági csirkét ismerhették meg a jelenlévők, valamint abból készült ételeket kóstolhattak a séfek.

A gyűlés rövid köszöntővel kezdődött, majd a Kunsági csirkét termelő Dr. Pintér Gábor előadása következett, akitől megtudtuk, hogy cégük több mint 200 hektáron gazdálkodik és neveli a SASSO Sabres (Gascogne régió, Franciaország) genetikai állományú, szabadtartású, lassú növekedésű, 84. napon vágott, a francia Label Rouge minősítési rendszer előírásai szerint tartott, takarmányozott és vágott csirkét, mely cégük fő terméke is egyben.

A Sasso cég által kimondottan szabadtartásra és lassú növekedésre kitenyésztett fajták alkalmazása garantálja a legnagyobb minőséget, ezért a tojásokat Franciaországból hozzák be, amiből aztán a falkákat nevelik fel itthon. Az állatok a Kiskunság homokos talajú, erdővel és bokros ligetekkel tarkított területein nevelődnek.


A szlogenként is megfogalmazott „kompromisszum nélküli minőség” alatt pedig azt értik, hogy az éttermek számára történő közvetlen beszállítás miatt, friss és jó húsösszetételű termékek kerüljenek a kínálatba.

Az előadást kóstoló követte, ahol a jelenlévők megízlelhették, a gyermekkorunk ízére emlékeztető csirkehúst. A Friedmann ház jóvoltából a hús bemutatásra került levesként, sült-, és rántott húsként, valamint pörköltként.

A kóstolót szünet, majd a szakami rész következett. A teljesség igénye nélkül témaként felmerült:

 • A XXI. Séfbál, melyet harminchét cég támogat, és a látogatók száma is elérte a maximumot.
 • A Magyarország étele 2019. és az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek, melyek zsűrizési időszaka épp a napokban ért véget.
 • A versenyek pozícióinak és feladatainak felosztása is lezajlott, így véglegessé vált a döntőkben résztvevő segítők névsora.
 • Valamint témát adtak az Ágazati Készség Tanácsban elhangzott oktatási anomáliák is. Például az ott elhangzó, a „pincér” szakmára vonatkozó javaslat, mely szerint annak „vendégtéri szakemberré” történő átnevezése, azt vonzóbbá teszi-e majd? Amellett, hogy az új név jobban körülírja majd a pincérek feladatát? Ezt az átnevezési szándékot a tagság egyhangúlag leszavazta és megbízta a delegáltakat a pincér szakma nevéhez való ragaszkodásra, egyben az Egyesületi álláspont képviseletére.

A Chefklub workshop márciusban folytatódik, ahol a kávézás, valamint a NI-KA Cafe szolgálatásai és termékei kerülnek górcső alá.

További képek>>>

						
						
					
 • Feketeedényt mosogattak a Séfek

  2019. június 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a „Feketeedény mosogatá…
 • Chef workshop: Ni-Ka Cafe

  2019. március 4-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a Chef workshop, melye…
 • Naszálytej Zrt. termékei a Chef workshop-on

  Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január havi taggyűlésére a Budapesti Komplex …
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…