Főoldal Hírek Ajánló Kunsági csirke a workshopon

Kunsági csirke a workshopon

6 perc átlagos olvasási idő
3
1,909
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. február 4-én a budaörsi Friedmann házban volt a Chef workshop megtartva, melyen a Kunsági csirkét ismerhették meg a jelenlévők, valamint abból készült ételeket kóstolhattak a séfek.

A gyűlés rövid köszöntővel kezdődött, majd a Kunsági csirkét termelő Dr. Pintér Gábor előadása következett, akitől megtudtuk, hogy cégük több mint 200 hektáron gazdálkodik és neveli a SASSO Sabres (Gascogne régió, Franciaország) genetikai állományú, szabadtartású, lassú növekedésű, 84. napon vágott, a francia Label Rouge minősítési rendszer előírásai szerint tartott, takarmányozott és vágott csirkét, mely cégük fő terméke is egyben.

A Sasso cég által kimondottan szabadtartásra és lassú növekedésre kitenyésztett fajták alkalmazása garantálja a legnagyobb minőséget, ezért a tojásokat Franciaországból hozzák be, amiből aztán a falkákat nevelik fel itthon. Az állatok a Kiskunság homokos talajú, erdővel és bokros ligetekkel tarkított területein nevelődnek.


A szlogenként is megfogalmazott „kompromisszum nélküli minőség” alatt pedig azt értik, hogy az éttermek számára történő közvetlen beszállítás miatt, friss és jó húsösszetételű termékek kerüljenek a kínálatba.

Az előadást kóstoló követte, ahol a jelenlévők megízlelhették, a gyermekkorunk ízére emlékeztető csirkehúst. A Friedmann ház jóvoltából a hús bemutatásra került levesként, sült-, és rántott húsként, valamint pörköltként.

A kóstolót szünet, majd a szakami rész következett. A teljesség igénye nélkül témaként felmerült:

  • A XXI. Séfbál, melyet harminchét cég támogat, és a látogatók száma is elérte a maximumot.
  • A Magyarország étele 2019. és az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek, melyek zsűrizési időszaka épp a napokban ért véget.
  • A versenyek pozícióinak és feladatainak felosztása is lezajlott, így véglegessé vált a döntőkben résztvevő segítők névsora.
  • Valamint témát adtak az Ágazati Készség Tanácsban elhangzott oktatási anomáliák is. Például az ott elhangzó, a „pincér” szakmára vonatkozó javaslat, mely szerint annak „vendégtéri szakemberré” történő átnevezése, azt vonzóbbá teszi-e majd? Amellett, hogy az új név jobban körülírja majd a pincérek feladatát? Ezt az átnevezési szándékot a tagság egyhangúlag leszavazta és megbízta a delegáltakat a pincér szakma nevéhez való ragaszkodásra, egyben az Egyesületi álláspont képviseletére.

A Chefklub workshop márciusban folytatódik, ahol a kávézás, valamint a NI-KA Cafe szolgálatásai és termékei kerülnek górcső alá.

További képek>>>

						
						
					
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…