Ajánló Színes A Séfklub különleges bemutatója: laskagomba, zöldségek és fűszerek a terítéken Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 3 hét ezelőtt 6 perc átlagos olvasási idő 0 87 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Séfklub legutóbbi taggyűlése izgalmas eseményeket tartogatott. A találkozón különleges hangsúlyt kapott a laskagomba, amelyet Magyarország legnagyobb laskagomba termesztője, a Pilze Nagy Kft. képviselt. A céget Somosné Dr. Nagy Adrienn, az ügyvezető igazgató képviselte, és egy kóstolóval egybekötött bemutatót tartott a résztvevőknek. A bemutató során megismerkedhettek a laskagomba jelentőségével a gasztronómiában és az egészséges étrendben betöltött szerepével. A kóstoló apropója a Pilze Nagy Kft. hamarosan piacra kerülő új, vegán és gluténmentes félkész laskagomba termékeinek bemutatása volt, amelyek a vendéglátó szektor számára készültek. Ezek az új termékek lehetővé tették, hogy percek alatt elkészítsünk különféle laskagombás ételeket, mint például krémleves, paprikás, tészta vagy pékáru. Ez egy egyedülálló lehetőség volt, hogy többet tudjunk meg erről a különleges alapanyagról és annak felhasználásáról. A rendezvényen Quell László, a Pro Gusto fűszerek területi képviselője is jelen volt. A cég fő beszállítója az mProfood Zrt., amely kizárólagos jogot kapott termékei európai értékesítésére. Partnercégük Közép- és Kelet-Európa meghatározó élelmiszeripari adalékanyag-gyártó és szaktanácsadó vállalata, amely közel 25 éves fennállása óta jelentős szaktudásra tett szert. A Pro Gusto termékei, mint például fűszerek, marinádok, szószok és paprikák kifejezetten a HoReCa szektornak és nagykonyhai felhasználásra készültek, egyszerre figyelve a kiváló ízekre és a költséghatékonyságra. A kóstoló során meg lehetett ízlelni a magyaros fűszeres bundában készült csirkemellcsíkokat (tojás helyett nedves panírral és magyaros dekormorzsával), különböző marinádokat (medvehagymás, vajas-petrezselymes, magyaros), cheddar sajtszószt, BBQ szószt, valamint puding variációkat (vanília, eper, sós karamell). Külön említést érdemelnek a Bonduelle Foodservice termékei, amely szintén kóstolható volt a rendezvényen. A Bonduelle a termékek kiválasztásánál olyan innovációs lehetőségeket keresett, és olyan zöldség alapú termékeket szeretett volna bemutatni a séfeknek, amelyekkel a fogyasztói igényekre -úgy mint egészséges táplálkozás, vagy táplálékérzékenységek- és a munkaerőproblémákra reagáltak. A kóstoló során -melyet Galgóczi Gábor készített- a résztvevők megismerkedhettek az új termékekkel, amelyek célja, hogy elősegítsék az egészséges étrend népszerűsítését. Ez az alkalom egy kiindulási beszélgetés és kóstolás volt ezen új termékekről. A Csom2001 Kft. részéről Szabó András beszélt a csomagolástechnológiai változásokról. A lebomló csomagolóeszközök beszerzéséről és azok költséghatékonyságáról. Ez egy egyedülálló esemény volt, ahol értékes információkat szerezhettünk a laskagombáról, fűszerekről, valamint a zöldségek és az egészséges táplálkozás legújabb gasztronómiai trendjeiről. A rendezvényen készült még több kép IDE kattintva elérhető >>>
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
NMHH: egyre többet mobilnetezünk külföldön Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming …
Bővülő forrás a gyermekétkeztetésben Bővülő források a gyermekétkeztetésben A gyermekétkeztetési program finanszírozására a jövő évi költségvetésben …