Színes Decanter World Wine Awards – Számos érmet hoztak el a magyar borok Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-09-24 4 perc átlagos olvasási idő 0 522 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Képünk illusztráció! Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiírásában, melyről 1 Best in Show, 5 platina- és 12 aranyérmet hoztak el. A nemzetközi borversenyre idén 56 országból érkeztek nevezések. A DWWA zsűrijében dolgozó 116 borszakértő (köztük 37 Master of Wine és 9 Master Sommelier) 16 518 tételt kóstolt Londonban egy teljes hónapon át. A borokat a megszokott, 100 pontos skálán értékelték; a legjobb magyar borok ezúttal 97 pontot értek el – közölte az MTI-vel kedden a sárospataki Harsányi Pincészet. A magyar borok a tavalyi 3 platina- és 7 aranyérmet magasan felülmúlták, idén ugyanis 1 Best in Show, 5 platina és 12 arany minősítést hoztak el a magyarországi borászatok. A legmagasabb pontszámot elért hat bor (öt aszú és egy édes szamorodni) a Tokaj-Hegyaljai borvidékről érkezett. A fehérborok között a tokaji Juliet Victor 2017-es édes szamorodnija Best in Show minősítést szerzett. Platinadíjat is öt tokaji borászat nyert: a Barta pince 2016-os 6 puttonyos Öreg Király Dűlő aszújával, a Dobogó Pincészet 2013-as 6 puttonyos aszújával, a Harsányi Pincészet 2016-os 6 puttonyos aszújával, a Kern Bor és Pezsgőház 2014-es 5 puttonyos aszújával, a Sauska Pincészet pedig 2017-es 5 puttonyos aszújával. A legjobb magyar vörösek idén Villányból érkeztek a DWWA-ra: Maul Zsolt 2018-as Creator kékfrankosával, valamint 2017-es Dávid cuvée-jével nyert arany minősítést. Aranyérmet nyert még a tokaji Carpinus 2016-os 6 puttonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2016-os 5 puttonyos aszúja, valamint 2010-es 6 puttonyos aszúja, a tokaji Disznókő 2017-es „1413” szamorodnija, a Grand Tokaj Zrt. 2013-as 6 puttonyos aszúja, a tokaji Gróf Degenfeld 2016-os 5 puttonyos aszúja, a Harsányi Pincészet 2017-es Kútpatka száraz furmintja, a tokaji Holdvölgy 2016-os Culture 6 puttonyos aszúja, a Juliet Victor 2016-os Bomboly száraz furmintja, továbbá a badacsonyi Varga Pincészet 2010-es Olaszrizling Jégbora.OPH/Archívum/PixabayMagyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk Figyelem, már februárban elkezdődik a nagy táborvadászat! Itt a nagy pizzakörkép: a Guns N’ Roses a boxokért és side-okért rajong Megjelent az Oldalas magazin 2025. februári száma! Új szemléletű tenyésztéstechnológia projekt valósult meg a MATE Kaposvári Campusán
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kezdődik az 5. Debrecziner Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner …
Kiadvány készült a Villányi Francról Kiadvány készült a Villányi Francról A kiadvány segíti a vásárlókat és borértő fogyasztókat …