Főoldal Hírek Átólzéig Gombás, rizses csirkemell

Gombás, rizses csirkemell

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,696
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gombás, rizses csirkemell

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • ½ kg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • csipet bors
  • 2 evőkanál étolaj

 

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, serpenyőben megsütjük. Majd az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szeletelt gombát, mellyel tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Tálaláskor a ragut a rizzsel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a fehér bort, végül beforraljuk.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…