Főoldal Hírek Átólzéig Gombás, rizses csirkemell

Gombás, rizses csirkemell

2 perc átlagos olvasási idő
0
6,033
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gombás, rizses csirkemell

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • ½ kg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • csipet bors
  • 2 evőkanál étolaj

 

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, serpenyőben megsütjük. Majd az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szeletelt gombát, mellyel tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Tálaláskor a ragut a rizzsel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a fehér bort, végül beforraljuk.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…