Ajánló Átólzéig Velünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2025-02-18 9 perc átlagos olvasási idő 0 130 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Lajosmizse, 2025. február 15. – Ünnepi hangulat és gasztronómiai csodák vártak minden résztvevőt a XXVI. Séfbálon, amelyet idén is az Étrend, Magyar Konyhafőnökök Egyesülete rendezett az Új Tanyacsárda közreműködésével. Az esemény méltó ünnepe volt a magyar gasztronómia közösségének, ahol a tisztelet, a szakmai elhivatottság és összetartozás érezhető volt. Az esemény valódi üzenete az volt: „Velünk élő tradíció” A Séfbál nemcsak egy rendezvény, hanem egy közösség ünnepe, ahol a szakma iránti szeretet, alázat és tisztelet kézzelfoghatóvá válik. Másképpen mondva, ilyen az, amikor emberek igazán szeretnek egy szakmát. A rendezvény ceremóniamestere Balogh-Kovács Beatrix A rendezvény ceremóniamestere Balogh-Kovács Beatrix minden évben felemelő élményként éli meg az est lebonyolítását, hiszen „a Séfbál egy hely, ahol a legnagyobb az egy négyeztméterre jutó séfek száma, és ahol a szakma kiválóságai és a közösség tagjai összegyűlnek. Ahogy Déryné Ly Zsuzsa mondta: „Itt a séfek is ülve esznek.” „A rendezvény méltó ünnepe a gasztronómiának, a szakmai elhivatottságnak és az összetartozásnak. Külön öröm, hogy a Magyarország étele programhoz hasonlóan, mely a megyei értéktárba is bekerült, ez a rendezvény is Bács Kiskun Vármegyében került megrendezésre.” – ezt már Mák Kornél a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke fogalmazta meg a megnyitóbeszédében. Mák Kornél a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke Garaczi János a Tanyacsárda Kft. tulajdonosa beszélt a nagynevű szakmai elődeinkről, a szakmához való hozzáállásukról és a munkájuk jelentőségéről. Valamint kitért arra is, hogy milyen felemelő érzés számára, hogy az első néhány séfbálon volt szerencséje együtt főzni a Séfekkel, majd sok kihagyott év következett, ami után újra része van a Séfbál szervezésében. Garaczi János a Tanyacsárda Kft. tulajdonosa Asztalos István az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke elmondta, hogy „szakmai szervezetként azt tesszük, és olyan programokat valósítunk meg, melyekkel vissza fogjuk adni a szakma becsületét, tisztességét és a kollégák részére a reményt, hogy a szakmának van jövője. Tesszük ezt úgy, hogy ezt a munkát igazából senki sem szeretné, hogy elvégezzük… de mi csak a kollégák felé tartozunk elszámolni valóval.” – zárta gondolatait. Asztalos István az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke A bál szervezésében az Étrend Egyesület tagjai mellett az Új Tanyacsárda csapata is részt vett, és közös erőfeszítéseik révén egy emlékezetes és elegáns estét biztosítottak a résztvevőknek. Az esemény gördülékeny lebonyolításáért és kifogástalan vendéglátásáért a felszolgálócsapat gondoskodott, akik egész este mindent megtettek a vendégek legmagasabb színvonalú kiszolgálásáért. A bál kulináris élményeit az Új Tanyacsárda és az Étrend Egyesület vendégséfjeinek csapata garantálta, Kovács Attila séf vezetésével. A menüsor az idei évben is kulináris mestermű volt, amelyhez csak gratulálni lehet! A Tanyacsárda séfje Kovács Attila (jobbra) A Séfbál egy igazi ünnep volt, nemcsak az ünnepi vacsora, hanem a szakma kiválóságainak méltatása is megvalósult. Az idei elismerések között kiemelkedik Balog Martin, aki megkapta a Vándorfakanalat, valamint Garaczi János Úr és Kovács Attila Úr, akik Köszönet-díjat vettek át. Szakmai elismerésben részesültek továbbá Hauser József, Ács Lajos, Endrédi Zsolt és Varga László. A minden évben átadott Életműdíjat Ortó Gyula kapta. Ortó Gyula (középen) Az est hangulatáról idén is a Vento Lento esküvői és party zenekar gondoskodott, akik felejthetetlen atmoszférát teremtettek. A történelmi lenyomatokat kiváló fotósok örökítették meg, és az Étrend egyesület, illetve az Oldalas magazin oldalain is megtekinthetők. Vento Lento esküvői és party zenekar
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség (MTI) – Öt kategóriában ítélték oda a …
Az első szakmai napon túl… 2017. május 11-én került megrendezésre az I.Szakmai nap és Kezünkben a jövő! című konferencia …