Főoldal Hírek Ajánló Velünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál

Velünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál

9 perc átlagos olvasási idő
0
130
 ehaccp_topbanner3.jpg

Lajosmizse, 2025. február 15. – Ünnepi hangulat és gasztronómiai csodák vártak minden résztvevőt a XXVI. Séfbálon, amelyet idén is az Étrend, Magyar Konyhafőnökök Egyesülete rendezett az Új Tanyacsárda közreműködésével. Az esemény méltó ünnepe volt a magyar gasztronómia közösségének, ahol a tisztelet, a szakmai elhivatottság és összetartozás érezhető volt.

 

Az esemény valódi üzenete az volt: „Velünk élő tradíció”

A Séfbál nemcsak egy rendezvény, hanem egy közösség ünnepe, ahol a szakma iránti szeretet, alázat és tisztelet kézzelfoghatóvá válik. Másképpen mondva, ilyen az, amikor emberek igazán szeretnek egy szakmát.

 

A rendezvény ceremóniamestere Balogh-Kovács Beatrix

 

A rendezvény ceremóniamestere Balogh-Kovács Beatrix minden évben felemelő élményként éli meg az est lebonyolítását, hiszen „a Séfbál egy hely, ahol a legnagyobb az egy négyeztméterre jutó séfek száma, és ahol a szakma kiválóságai és a közösség tagjai összegyűlnek. Ahogy Déryné Ly Zsuzsa mondta: „Itt a séfek is ülve esznek.”

 

„A rendezvény méltó ünnepe a gasztronómiának, a szakmai elhivatottságnak és az összetartozásnak. Külön öröm, hogy a Magyarország étele programhoz hasonlóan, mely a megyei értéktárba is bekerült, ez a rendezvény is Bács Kiskun Vármegyében került megrendezésre.” – ezt már Mák Kornél a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke fogalmazta meg a megnyitóbeszédében.

 

Mák Kornél a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat alelnöke

 

Garaczi János a Tanyacsárda Kft. tulajdonosa beszélt a nagynevű szakmai elődeinkről, a szakmához való hozzáállásukról és a munkájuk jelentőségéről. Valamint kitért arra is, hogy milyen felemelő érzés számára, hogy az első néhány séfbálon volt szerencséje együtt főzni a Séfekkel, majd sok kihagyott év következett, ami után újra része van a Séfbál szervezésében.

 

Garaczi János a Tanyacsárda Kft. tulajdonosa

 

Asztalos István az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke elmondta, hogy „szakmai szervezetként azt tesszük, és olyan programokat valósítunk meg, melyekkel vissza fogjuk adni a szakma becsületét, tisztességét és a kollégák részére a reményt, hogy a szakmának van jövője. Tesszük ezt úgy, hogy ezt a munkát igazából senki sem szeretné, hogy elvégezzük… de mi csak a kollégák felé tartozunk elszámolni valóval.” – zárta gondolatait.

 

Asztalos István az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke

 

A bál szervezésében az Étrend Egyesület tagjai mellett az Új Tanyacsárda csapata is részt vett, és közös erőfeszítéseik révén egy emlékezetes és elegáns estét biztosítottak a résztvevőknek. Az esemény gördülékeny lebonyolításáért és kifogástalan vendéglátásáért a felszolgálócsapat gondoskodott, akik egész este mindent megtettek a vendégek legmagasabb színvonalú kiszolgálásáért.

A bál kulináris élményeit az Új Tanyacsárda és az Étrend Egyesület vendégséfjeinek csapata garantálta, Kovács Attila séf vezetésével. A menüsor az idei évben is kulináris mestermű volt, amelyhez csak gratulálni lehet!

A Tanyacsárda séfje Kovács Attila (jobbra)

 

A Séfbál egy igazi ünnep volt, nemcsak az ünnepi vacsora, hanem a szakma kiválóságainak méltatása is megvalósult.

  • Az idei elismerések között kiemelkedik Balog Martin, aki megkapta a Vándorfakanalat, valamint
  • Garaczi János Úr és Kovács Attila Úr, akik Köszönet-díjat vettek át.
  • Szakmai elismerésben részesültek továbbá Hauser József, Ács Lajos, Endrédi Zsolt és Varga László.
  • A minden évben átadott Életműdíjat Ortó Gyula kapta.

 

Ortó Gyula (középen)

 

Az est hangulatáról idén is a Vento Lento esküvői és party zenekar gondoskodott, akik felejthetetlen atmoszférát teremtettek. A történelmi lenyomatokat kiváló fotósok örökítették meg, és az Étrend egyesület, illetve az Oldalas magazin oldalain is megtekinthetők.

 

Vento Lento esküvői és party zenekar

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…