Főoldal Hírek Átólzéig Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés???

Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés???

5 perc átlagos olvasási idő
0
992
 ehaccp_topbanner3.jpg

Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés???

 

Az imént olvastam egy egyértelmű PR cikket a „vaj vagy margarin” témában. Nem is a cikk ami miatt írom ezen sorokat, hanem sokkal inkább annak tartalma ami megfogott, mely régóta foglalkoztatja a fogyasztókat is. Azon felül pedig egy marketingkampány van kibontakozóban, amolyan “menteni a menthetőt” alapon, mert szerencsére az emberek tudatosságának növekedésével egyre kevésbé kérdéses, hogy mely termékeket keressék, vagy mely termékeket vegyék le a boltok polcairól.

Nos, igyekszem öt kérdéssel segíteni a döntést, hogy ki, mely terméket fogyassza. Remélem ezen kérdések őszinte megválaszolásával már nem okoz majd nehézséget a döntés, íme:

 

Ön melyiket választaná a mesterséges, vagy a hagyományos módszerrel előállított terméket?

 

Miért akarják a margaringyártók egyre inkább a vajhoz hasonlítani a termékeiket?

 

Ha a margaringyártók feltüntetik a csomagoláson, hogy vajjal készült, akkor Ön csak egy „felütött” utánzatot kíván fogyasztani?

 

Elhiszi-e Ön, hogy az élelmiszergyártók mesterségesen egy egészségesebb terméket állítanak elő, mint a tradicionális vajköpülők?

 

Ha a növényi olajok ipari feldolgozása során, a technológiától függően keletkező transz-zsírsavak fogyasztása jelentős kockázati tényező a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. Akkor Ön szívesen fogyasztja-e, a 2 g transzzsírt/100 gramm termékben? (A transz-zsírsavak maximálisan elfogadható mennyisége 2 gramm, a termék 100grammjában.)

 

 

Végül idézek egy gondolatot, melyet a szerző, személyes véleményként és a fent említett cikk zárásaként írt meg, így én is így teszek:

„…az is látszik, hogy a gyártó(k) még mindig nem tudtak elszakadni azoktól a gyökerektől, amelyek a margarin létrejöttét a 19. században elősegítették, vagyis attól, hogy a növekvő igények kielégítésére, kellett egy olcsó, vajpótló élelmiszer, elsősorban a hadseregnek. Ebből lett aztán a margarin, amely láthatólag még ma is a nagy példakép, vaj akar lenni. Visszatérve a kérdésre: akinek a drága, jó minőségű vajak világában elfogadható és olcsóbb megoldásra van szüksége, az egyen margarint…”

A magam részéről csak remélni tudom, hogy egyre kevesebben teszik ezt meg! 

 

A cikk melyet olvastam a Foodandwine blogon jelent meg, a fenti idézetet is innen másoltam ki!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ünnepélyesen is megnyílt az Advent Bazilika

Vasárnap délután ünnepélyes megnyitón hivatalosan is kezdetét vette az Advent Bazilika ren…