Átólzéig Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés??? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-10 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,167 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés??? Az imént olvastam egy egyértelmű PR cikket a „vaj vagy margarin” témában. Nem is a cikk ami miatt írom ezen sorokat, hanem sokkal inkább annak tartalma ami megfogott, mely régóta foglalkoztatja a fogyasztókat is. Azon felül pedig egy marketingkampány van kibontakozóban, amolyan „menteni a menthetőt” alapon, mert szerencsére az emberek tudatosságának növekedésével egyre kevésbé kérdéses, hogy mely termékeket keressék, vagy mely termékeket vegyék le a boltok polcairól. Nos, igyekszem öt kérdéssel segíteni a döntést, hogy ki, mely terméket fogyassza. Remélem ezen kérdések őszinte megválaszolásával már nem okoz majd nehézséget a döntés, íme: 1 Ön melyiket választaná a mesterséges, vagy a hagyományos módszerrel előállított terméket? 2 Miért akarják a margaringyártók egyre inkább a vajhoz hasonlítani a termékeiket? 3 Ha a margaringyártók feltüntetik a csomagoláson, hogy vajjal készült, akkor Ön csak egy „felütött” utánzatot kíván fogyasztani? 4 Elhiszi-e Ön, hogy az élelmiszergyártók mesterségesen egy egészségesebb terméket állítanak elő, mint a tradicionális vajköpülők? 5 Ha a növényi olajok ipari feldolgozása során, a technológiától függően keletkező transz-zsírsavak fogyasztása jelentős kockázati tényező a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. Akkor Ön szívesen fogyasztja-e, a 2 g transzzsírt/100 gramm termékben? (A transz-zsírsavak maximálisan elfogadható mennyisége 2 gramm, a termék 100grammjában.) Végül idézek egy gondolatot, melyet a szerző, személyes véleményként és a fent említett cikk zárásaként írt meg, így én is így teszek: „…az is látszik, hogy a gyártó(k) még mindig nem tudtak elszakadni azoktól a gyökerektől, amelyek a margarin létrejöttét a 19. században elősegítették, vagyis attól, hogy a növekvő igények kielégítésére, kellett egy olcsó, vajpótló élelmiszer, elsősorban a hadseregnek. Ebből lett aztán a margarin, amely láthatólag még ma is a nagy példakép, vaj akar lenni. Visszatérve a kérdésre: akinek a drága, jó minőségű vajak világában elfogadható és olcsóbb megoldásra van szüksége, az egyen margarint…” A magam részéről csak remélni tudom, hogy egyre kevesebben teszik ezt meg! A cikk melyet olvastam a Foodandwine blogon jelent meg, a fenti idézetet is innen másoltam ki!
Tisztítsd télen is zöld smoothie-kkal a tested és a lelked – 3+1 ok, hogy miért fogyassz zöld turmixot minden reggel
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ők az idei Gundel Károly–díjasok A díjrólGundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete …
Egységes gyakorlati képzés címmel gyűlésezik a Felszolgáló munkacsoport: Egységes gyakorlati képzés címmel gyűléseznek a felszolgálók A felszolgálóképzéssel már korábban (Eddig, és …