Főoldal Hírek Ajánló XXI. Séfbál – a szakma találkozóhelye

XXI. Séfbál – a szakma találkozóhelye

8 perc átlagos olvasási idő
0
553
 ehaccp_topbanner3.jpg

Február második szombatján rendezik meg a ma már hatalmas presztízzsel bíró Séfbált, mely huszonegyedszerre kerül megrendezésre.

Az immáron nyugdíjas mesterszakács, Nemeskövi Dénes, háromszoros olimpiai- és háromszoros világbajnok, Venesz-díjas séf ötlete alapján létrejött esemény minden esztendőben megmozgatja a szakácstársadalmat. Ezúttal is csaknem kétszáz vendég jelentkezett a bálra, mely <már másodszor> a Benczúr Hotelben kerül megrendezésre.

A kép a XX. Séfbálon készült. (Tanács Attila és segítőinek munkája)

A szakácstársadalom talán legnagyobb ünnepén a séfek, egy estére a fehér szakácskabátot sötét öltönyre cserélik és bizonyítják, hogy a tűzhely melletti magabiztoságukat a táncparketten is megőrzik.

A XXI. Séfbál szervezése során tapasztalható volt, hogy a tavalyi nagy érdeklődést a szervezők tovább tudták fokozni és immáron harminchét cég állt a rendezvény megvalósítása mellé.

A Séfek ünnepe a Benczúr Hotelban…Amikor "végre mi is ülve eszünk"… :)A 2019. február 9-ei XXI. Séfbálra jegyek korlátozott számban még előrendelhetők: https://www.facebook.com/events/2149433898628264/

Közzétette: Oldalas magazin – 2018. február 19., hétfő
Képek a tavalyi XX. Séfbálról…

A bál keretein belül, a színes programokon-, és a kiváló ételek kóstolásán felül a bálozóknak lehetőségük lesz, új termékeket, szolgáltatásokat megismerni, vagy kapcsolatokat építeni. A teljesség igénye nélkül lesz óriásbogrács, rulett asztal, stand-up, tombola és zene, tánc hajnalig…

A menüről Tégel Imre (Benczúr Hotel, Séf) és meghívott séfek gondoskodnak. Név szerint: Varga Károly, Ortó Gyula, Takács József, Kiss Krisztián, Kovács Levente, Gyetvai György, Tanács Attila, Jarábik Zoltán, Horváth “KicsiZsó” Zsolt, Hajdú Zoltán, Niczky Pál, Hegedűs Csaba, Molnár István, Juhász Ádám, Páger Erika, Tiszai Brigitta, Vajda Róbert, Horváth Katalin, Gyuris Gábor


A XXI. Séfbál vacsora menüje a következő lesz:

Előételek

  • Zöld diós füstölt kacsamáj bon-bon
  • Szarvasgerinc ananásszal
  • Korianderes avokádó céklachips, csíra
  • Bélszíntatár mákosguba toaston
  • Pácolt lazac, angol zeller, kaviár
  • Kakukkfüves – citromos marinált gomba, paradicsom con casse
  • Kakas terrine, ecetes paprika velő, mikró zöldségek
  • Ceviche (Perui kedvenc)

Levesek

  • Thai csirkeleves rákkal
  • Ökör pofája alföldiesen
  • Tiszai halászlé
  • Korhelyhalászlé
  • Tanács Attila minden mentes levese
  • Saláták
  • Nizzai saláta
  • Gőzölt borjúpogácsa, sütőtökös-almás pak-choi
  • Curry-csirke saláta

Főételek

  • Kakaós cékla rizottó, borjú karaj, grillezett raclette sajt
  • Szarvasgombás lasagne paradicsom salsa
  • Tanyasi csirkecomb nyalóka, gorgonzola, körte, riso tészta, dió
  • Langyos tavak tavirózsáján napozó békalába fehér szőlő levében, aranymazsolával mézes tejszínben, petrezselymes görbe gumóval
  • Marha trilógia- borda, szegy, köret
  • Rozmaringos kacsalabda, szalonnás-káposztás árpával
  • Tanács Attila 2x mentes ételek

Desszertek

  • Narancsos marcipán pop cake
  • Rainbow macaron
  • Pisztáciás mangó torta
  • Bourbon mogyoró mousse, sóskaramellel
  • Málnás-csokoládés Panna Cotta
  • Somlói fánk
  • Amerikai sajttorta, fruit rouge

Sajtok randevúja gyümölcsökkel, aszalványokkal

Éjfélkor

  • Álmos bárány, káposztás lebbencs

Támogatóink köre végleges lett! 🙂 Köszönjük!

Közzétette: Benczúr Hotel Budapest – 2019. február 2., szombat

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Többet mozgunk, egészségesebben eszünk, tudatosabban fogyasztunk alkoholt

Az egészségtudatosság lassan, de nő, és a cégek egy része is határozottan igyekszik a fogy…