Főoldal Hírek Átólzéig Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik Pécsen

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik Pécsen

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,215
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – Kilenc teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet október 23. és 26. között rendeznek Pécsen.

    A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) által rendezett fesztiválon elsősorban felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok mutatkoznak be. A társulatok Magyarországon kívül Belgiumból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Romániából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek, az előadások a Zsolnay-negyeben lesznek.
    Az első előadás csütörtökön a JESZ Samuel Beckett: Szöveg és Zene című produkciója lesz, ezt a zágrábi Összehasonlító Irodalom Klub “K.” Színházi Csoportjának 4.48: Sarah töredékek és a győri MASZEK Egyetemi Színpad Moliére: A mizantróp című darabja követi.


    Pénteken a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Franz Kafka: Jelentés egy akadémiának című művének színpadi változatát adja elő. A Banja Luka-i Egyetemi Színház az Egy lírai harcos portréja című darabbal, a grazi Karl Franzen Egyetem kulturális egyesülete, az UniT a Flört a negyedben című produkcióval jelentkezik.
    Szombaton a Szegedi Egyetemi Színház Örkény István: A borék – vígjáték és egypercesek című darabja látható, a pécsi Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet a Balkán című darabot viszi színre, a iasi LUDIC Diákszínház A női test, mint a boszniai háború csatamezeje című darabbal “méretteti meg magát”.
    Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…