Főoldal Hírek Átólzéig Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik Pécsen

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik Pécsen

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,068
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – Kilenc teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet október 23. és 26. között rendeznek Pécsen.

    A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) által rendezett fesztiválon elsősorban felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok mutatkoznak be. A társulatok Magyarországon kívül Belgiumból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Romániából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek, az előadások a Zsolnay-negyeben lesznek.
    Az első előadás csütörtökön a JESZ Samuel Beckett: Szöveg és Zene című produkciója lesz, ezt a zágrábi Összehasonlító Irodalom Klub “K.” Színházi Csoportjának 4.48: Sarah töredékek és a győri MASZEK Egyetemi Színpad Moliére: A mizantróp című darabja követi.


    Pénteken a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Franz Kafka: Jelentés egy akadémiának című művének színpadi változatát adja elő. A Banja Luka-i Egyetemi Színház az Egy lírai harcos portréja című darabbal, a grazi Karl Franzen Egyetem kulturális egyesülete, az UniT a Flört a negyedben című produkcióval jelentkezik.
    Szombaton a Szegedi Egyetemi Színház Örkény István: A borék – vígjáték és egypercesek című darabja látható, a pécsi Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet a Balkán című darabot viszi színre, a iasi LUDIC Diákszínház A női test, mint a boszniai háború csatamezeje című darabbal “méretteti meg magát”.
    Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …