Főoldal Hírek Csőposta Magyar siker a Nemzetközi Hotelmenedzsment-versenyen

Magyar siker a Nemzetközi Hotelmenedzsment-versenyen

7 perc átlagos olvasási idő
0
219
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budapest, 2023. február 23. – Hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyetemének, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) csapata az előkelő 5. helyen végzett az EMCup 2023 nemzetközi hotelmenedzsment-versenyen. A hollandiai Maastrichtban 14 országból 28 neves egyetem részvételével február 12-13-án megrendezett többfordulós versenyen a BGE „Pioneers” csapata az 5. hely mellett elnyerte a „Best pitch-paper” díjat a legjobban kidolgozott és előadott ötletért. Az idei téma a „Break the Mould” volt, melynek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre dolgoznak ki innovatív ötleteket.

A turizmus-vendéglátás szakterület legjelentősebb hazai képzőhelye, a BGE KVIK a harmadik alkalommal indított csapatot a ServiceCenter4Hospitality által immáron tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi EMCup (European Mise en Place Cup) hotelmenedzsment-versenyen, ahol idén 14 országból 28 neves egyetem vett részt, többek között a hamburgi, a bredai és a manchesteri egyetem.  A február 12-13-án, a hollandiai Maastrichtban megrendezett megmérettetésen a hazai piacvezető turizmus-vendéglátás szakra járó KVIK-es hallgatókból – Ország Lili, Varga Zsófia, Tóbel Szonja és Balázs Hanna – álló „Pioneers” nevű csapat egyedüli magyar meghívottként vett részt. Mentoraik, Karakasné Dr. Morvay Klára, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének főiskolai docense és Kovács Róbert, a Novotel Budapest Danube Hotel Cluster General Managere segítették őket a felkészülésben.

„Büszkék vagyunk lelkes hallgatóink tehetségére, hiszen minden évben egyre jobb helyezést érünk el. A legjobban kidolgozott és előadott ötletért elnyert „Best pitch-paper” különdíj és az előkelő helyezés is bizonyítja, hogy érdemes az oktatás során kiemelt hangsúlyt helyeznünk a kommunikációra, a prezentációs- és vitakészség fejlesztésére. Egy ilyen nemzetközi verseny a szakmai tapasztalatszerzésen, a kapcsolatépítésen és a nyelvgyakorláson túl felejthetetlen élményeket is nyújt a hallgatóknak és nekünk, mentoroknak egyaránt” – mondta el Karakasné Dr. Morvay Klára, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének főiskolai docense, a csapat egyik mentora.

Az idei téma a „Break the Mould” volt, melynek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre találnak ki a hagyományoktól eltérő ötleteket. A BGE csapata a ServeUout (Serve You Out) nevű brand kidolgozásakor arra fókuszált, hogy az eddig csak költséget jelentő szállodai tevékenységekkel (mint a housekeeping, karbantartás, IT, konyha) hogyan lehetne bevételt generálni, és kiajánlani a szolgáltatásokat a helyi lakosoknak.

A verseny 82 tagú zsűrijében elismert nemzetköziszállodai szakemberek (GM- és HR-menedzserek) foglaltak helyet.

A versenyről

A versenyt több hónapos felkészülés előzte meg, amely során különböző feladatokat is teljesítenie kellett a csapatnak: bemutatkozó videó, közösségi média kampány, kreatív CV elkészítése, Mapstell személyiségteszt, egy ötlet kidolgozása és tudományos cikk formában történő megírása, 3 perces elevator pitch megtervezése.

A két versenynapon pedig vegyes csoportban, illetve saját csapatban kellett újabb innovatív ötleteket kidolgozniuk a szállodaszakma jelenlegi kihívásaira, amelyeket a döntőben „üzleti cápáknak” kellett eladniuk.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier ba…