Átólzéig Tapas – Spanyol gasztrodesign az Iparművészeti Múzeumban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-08-06 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,530 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Tapas – Spanyol gasztrodesign az Iparművészeti Múzeumban “Fakírsütőn”, a molekuláris gasztronómia kellékein, írószerként is használható kávéskanálon és spanyol formatervezők, séfek mintegy 250 innovatív termékén keresztül ad átfogó képet a spanyol gasztrodesign és gasztronómia világáról az Iparművészeti Múzeum (IMM) csütörtöktől látható, Tapas című kiállítása. Az idei Design Hét díszvendége Spanyolország lesz, az őszi rendezvénysorozat beharangozásaként fogadta be az IMM a design és a gasztronómia találkozási pontjaiba bevezető vándorkiállítást – közölte a tárlat csütörtöki megnyitóján Cselovszki Zoltán, a múzeum megbízott főigazgatója. Juli Capella kurátor az MTI-nek elmondta, hogy a kiállítás három egységre tagolódva egyaránt bemutatja a funkcionalitást és az esztétikát egyesítő spanyol konyha, az asztal és a tálalás, valamint az ételdesign világát. A kiállítás három részre osztható: Konyha, Asztal, Étel, melyekben a különböző stílust képviselő designerek képzelőereje és tehetsége bontakozik ki. Munkájuk során az alkotók kiemelkedő séfekkel működtek együtt, feldolgozva és újraértelmezve közben számos hagyományos spanyol jelképet is, egyszersmind leróva tiszteletüket néhány ikonikus művész előtt. A kiállításon szereplő tárgyak a legkülönbözőbb stílusú formák és anyagok kavalkádját nyújtják, melyek az invenció, a kísérletezés és az érzékiség gazdag tárházából táplálkoznak. A több mint kétszáz kiválasztott tárgy kiegészítéseképpen bemutatásra kerül egy-két fontosabb étterem nagy műgondról tanúskodó belsőépítészeti kialakítása és ezzel párhuzamosan az új borászatok építészeti megoldásai is. Továbbá látható lesz egy válogatás, amely a borosüvegek címketerveinek új grafikai irányait körvonalazza. A tárlatot Antoni Miralda képzőművész és Martí Guixé designer erre az alkalomra készített munkái zárják. A kiállításon a nemzetközileg is kiemelkedő, elsőrangú spanyol konyha válik kézzelfoghatóvá, melyet többek között az elBulli, az El Celler de Can Roca vagy a Mugaritz képvisel, és amelyben a design fontos alkotórészévé vált a gasztro-kultúra innovációjának, fejlődésének. A konyha és design egysége már önmagában is avantgárd és forradalmi, melyet Spanyolország a saját konyhai kultúráján keresztül szeretne továbbadni az egész világ számára. MTI/Wikipedia
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Egyre több diák él az iskolákban a készpénzmentességgel A tanulók pénzügyi tudatosságát erősítheti, hogy az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség – …
Jazz és bor Szentendrén Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Borfesztivál szeptember 28. és 30-a …