Főoldal Hírek Átólzéig Szekszárd adott helyszínt a VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének

Szekszárd adott helyszínt a VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének

5 perc átlagos olvasási idő
0
548
 ehaccp_topbanner3.jpg

Március 22-23-én tartották a VI. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny országos döntőjét Szekszárdon. A vendéglátó tanulók számára szervezett megmérettetésen 7 csapat indult az országból.

Az országosan működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2022-2023-ban immár 6. alkalommal rendezte meg a vendéglátó alapszakmák (cukrász, szakács és pincér) oktatásában résztvevő technikumok, szakközépiskolák számára elismert szakmai versenyét. Aktualitását kiemelte Schnitta Sámuel születésének 130. évfordulója.

A Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola a szakmai esemény országos döntőjének helyszínét és rendezését biztosította az egyesülettel karöltve. Az országos döntő ugyanis 2023. március 22-23-án Szekszárdon került megrendezésre.

A verseny ötlete még 2010-ben indult és két évenként kerül megrendezésre. A döntőket régiós előválogatók előzik meg, amelyeken eldől, hogy az ország hét területi régióját melyik oktatási intézmény képviselheti. Az előválogatókon hazánk egész területéről és még a határon túli magyar iskolákból is részt vettek csapatok.

Az eredmények a következők lettek:

🥇1. helyezett:Magán Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia Párkány

🥈2. helyezett:MSZC Szentpáli István Ker. és Vend. Technikum és Szakképző Iskola

🥉3. helyezett: Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum

🏅4. helyezést ért el: DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

🏅4. helyezést ért el: Illéssy Sándor Baptista Középiskola

🏅4. helyezést ért el: TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola

🏅4. helyezést ért el: VSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

A szervezők bíznak benne, hogy a Schnitta Sámuel Vendéglátó Alapszakmák Verseny rendszeres megszervezése és sikere töretlen marad a nehézségek ellenére is, és sok fiatal számára teremt pozitív szakmai jövőképet és tovább viszik, emelik ezzel a magyar vendéglátás hírnevét, színvonalát.

Még több kép ide kattintva elérhető>>>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…