Átólzéig Szekszárd adott helyszínt a VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-04-05 5 perc átlagos olvasási idő 0 615 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Március 22-23-én tartották a VI. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny országos döntőjét Szekszárdon. A vendéglátó tanulók számára szervezett megmérettetésen 7 csapat indult az országból.Az országosan működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2022-2023-ban immár 6. alkalommal rendezte meg a vendéglátó alapszakmák (cukrász, szakács és pincér) oktatásában résztvevő technikumok, szakközépiskolák számára elismert szakmai versenyét. Aktualitását kiemelte Schnitta Sámuel születésének 130. évfordulója. A Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola a szakmai esemény országos döntőjének helyszínét és rendezését biztosította az egyesülettel karöltve. Az országos döntő ugyanis 2023. március 22-23-án Szekszárdon került megrendezésre.A verseny ötlete még 2010-ben indult és két évenként kerül megrendezésre. A döntőket régiós előválogatók előzik meg, amelyeken eldől, hogy az ország hét területi régióját melyik oktatási intézmény képviselheti. Az előválogatókon hazánk egész területéről és még a határon túli magyar iskolákból is részt vettek csapatok.Az eredmények a következők lettek:1. helyezett:Magán Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia Párkány2. helyezett:MSZC Szentpáli István Ker. és Vend. Technikum és Szakképző Iskola3. helyezett: Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum4. helyezést ért el: DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola4. helyezést ért el: Illéssy Sándor Baptista Középiskola4. helyezést ért el: TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola4. helyezést ért el: VSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és KollégiumA szervezők bíznak benne, hogy a Schnitta Sámuel Vendéglátó Alapszakmák Verseny rendszeres megszervezése és sikere töretlen marad a nehézségek ellenére is, és sok fiatal számára teremt pozitív szakmai jövőképet és tovább viszik, emelik ezzel a magyar vendéglátás hírnevét, színvonalát.Még több kép ide kattintva elérhető>>>Szemben az árral – amit az ADHD-s gyerekek szüleinek ritkán mondanak el Új játszóhelyet nyit a Vígszínház a most induló évadban Nébih: új termékekkel bővült a Maradék nélkül program lejárati útmutatója Szerdán rajtol a XVIII. Coop Rally MONIN CUP 2024
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
IATA: több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma az egy évvel korábbihoz képest Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több …
KSH: a második negyedévben 2,9 milliárd euró volt a szolgáltatás-külkereskedelmi többlet A második negyedévben a szolgáltatások euróban számított exportja 5,5, importja 4,9 százalékkal nőtt az …