Átólzéig Szekszárd adott helyszínt a VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-04-05 5 perc átlagos olvasási idő 0 778 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Március 22-23-én tartották a VI. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny országos döntőjét Szekszárdon. A vendéglátó tanulók számára szervezett megmérettetésen 7 csapat indult az országból.Az országosan működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2022-2023-ban immár 6. alkalommal rendezte meg a vendéglátó alapszakmák (cukrász, szakács és pincér) oktatásában résztvevő technikumok, szakközépiskolák számára elismert szakmai versenyét. Aktualitását kiemelte Schnitta Sámuel születésének 130. évfordulója. A Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola a szakmai esemény országos döntőjének helyszínét és rendezését biztosította az egyesülettel karöltve. Az országos döntő ugyanis 2023. március 22-23-án Szekszárdon került megrendezésre.A verseny ötlete még 2010-ben indult és két évenként kerül megrendezésre. A döntőket régiós előválogatók előzik meg, amelyeken eldől, hogy az ország hét területi régióját melyik oktatási intézmény képviselheti. Az előválogatókon hazánk egész területéről és még a határon túli magyar iskolákból is részt vettek csapatok.Az eredmények a következők lettek:1. helyezett:Magán Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia Párkány2. helyezett:MSZC Szentpáli István Ker. és Vend. Technikum és Szakképző Iskola3. helyezett: Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum4. helyezést ért el: DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola4. helyezést ért el: Illéssy Sándor Baptista Középiskola4. helyezést ért el: TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola4. helyezést ért el: VSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és KollégiumA szervezők bíznak benne, hogy a Schnitta Sámuel Vendéglátó Alapszakmák Verseny rendszeres megszervezése és sikere töretlen marad a nehézségek ellenére is, és sok fiatal számára teremt pozitív szakmai jövőképet és tovább viszik, emelik ezzel a magyar vendéglátás hírnevét, színvonalát.Még több kép ide kattintva elérhető>>>Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország! Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf Magyarország Tortája 2025. – A döntős torták Nagy sikerrel zajlott az áprilisi taggyűlés és workshop Budaörsön 10 nap szünet – 10 nap élmény: ezért választanak egyre többen tavaszi tábort
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg harcsafilé …
Magyarország étele 2020 szakácsverseny Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola …