Főoldal Hírek Ajánló Séfklub: Áprilisi vegánságok

Séfklub: Áprilisi vegánságok

8 perc átlagos olvasási idő
0
183
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2023. április 3-án tartotta meg soron következő taggyűlését, melyen a fő hangsúly a vegán konyha alapanyagain, a II. Magyar Gasztronómia napjának kiértékelésén az Oklevelek és szakácskabátok átadásán, valamint a burgonya termékek kóstolásán volt.

A Séfklub havi rendszerességgel megtartott találkozója Schwarcz András javaslatára egy perces néma csend formájában Franke László tagtársra történő megemlékezéssel kezdődött.

A taggyűlés innentől már a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. Asztalos István elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd beszélt a közelmúltban zajlott eseményekről. Elmondta, hogy mind a Magyarország étele, mind a hozzá kötött Szamos Tányérdesszert verseny, mind pedig a pályaorientációs céllal meghirdetett „Befordúltam a konyhára” című rajzverseny hatalmas sikerrel zárult. De ami talán még ennél is nagyobb jelentősséggel bír, az-az volt, hogy

„a kamarai előadással megtoldott három rendezvény így egyben megtartva hivatkozásként szolgáló, korszakos dolog volt, melyre a későbbiekben példaként tekintenek majd az emberek. Ma ennek jelentőségét sokan még nem is értik, de ez már csak idő kérdése.”

  • fogalmazta meg az elnök.

Megköszönte továbbá a támogatók munkáját, mely nélkül a rendezvény egész biztosan nem jöhetett volna létre. Az pedig, hogy a Séfklub a rendezvény költségeit a „piacról” meg tudta finanszírozni, az hatalmas eredmény és egyben példaértékű dolog volt. Az elnök elmondta, ezt

„a rendezvényt, ezen a  színvonalon, a rendelkezésre álló feltételekkel, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületén kívül nincs másik szakmai szervezet Magyarországon, amely meg tudta volna rendezni.”

Ezt követően a tagság is elmondta az észrevételeit a rendezvényről, melyet a jövőben igyekeznek majd beépíteni a kivitelezésbe. Ezt követően a verseny lebonyolítását segítők vették át az őket megillető Okleveleket és emlékérmeket, melyet az Alföld Porcelán Edénygyár Zrt. egyedileg a versenyre gyártott.

Elhangzott továbbá, hogy június 7-én kerül megrendezésre a szakácsokat és cukrászokat felvonultató díszfelvonulás, mely az idei évben rekordkísérlet s lesz egyben. Várnak arra mindenkit, aki büszke a szakmájára, vagy csak együtt ünnepelne a kollégákkal.

Ezt követően Blendea Károly és Páncsity Balázs mutatta be az Upfield Profeessional által forgalmazásba kerülő Violife vegán termékeket, melyek a sajtok helyett tudnak alternatívaként szolgálni. Kóstolható volt gouda, mozarella, cheddar, feta jellegű termék, de a sajtkrémhez hasonló csomagolásban hamarosan érkezni fog tejfölt helyettesítő termék is.

www. violife.hu

Ezt követően Nyíri Erik beszélt a McCain burgonyatermékeiről, melyek 100%-osan készre főzött állapotban kerülnek csomagolásra, olivaolajjal és szalonnával vegyítve, melyet tálaláskor már csak pirítani kell. Ezzel energia és munkaerő is spórolható, de sajnos ma már egyre általánosabb az is, hogy hiányzik a megfelelő szakértelem, ezekkel a termékekkel ez is pótolható.

A bemutatott termékek kóstolásához a teljesség igénye nélkül „Mac and cheese” és mini rakott burgonya is készült.

www.mccain-foodservice.hu

Mégtöbb kép ide kattintva elérhető>>>>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …