Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett csirkemell gombás raguval, túrós galuskával

Grillezett csirkemell gombás raguval, túrós galuskával

3 perc átlagos olvasási idő
0
586
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett csirkemell gombás raguval, túrós galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás5 dkg túró
  • ½ kg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál étolaj
  • fűszerpaprika
  • 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg tv-paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 levél zsálya
  • csipet bors

 

A csirkemellet szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, zöldfűszerekkel és fokhagymával ízesítjük, majd grillen megsütjük.

Közben elkészítjük a ragut. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paprikát, és a szeletelt gombát, mellyel tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk. Összeforraljuk, majd tejszínnel beforraljuk.

A körethez túrós galuskát készítünk, melyhez az alapanyagokat egy keverőtálba tesszük, sózzuk, majd vízzel felöntve kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, elkeverjük, majd forró vízbe szaggatjuk és együtt készre főzzük.

Tálaláskor a ragut a rizzsel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a fehér bort, végül beforraljuk.

Tálaláskor a galuskára tejfölt locsolunk.

 

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…