Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett csirkemell gombás raguval, túrós galuskával

Grillezett csirkemell gombás raguval, túrós galuskával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,930
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett csirkemell gombás raguval, túrós galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás5 dkg túró
  • ½ kg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál étolaj
  • fűszerpaprika
  • 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg tv-paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 levél zsálya
  • csipet bors

 

A csirkemellet szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, zöldfűszerekkel és fokhagymával ízesítjük, majd grillen megsütjük.

Közben elkészítjük a ragut. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paprikát, és a szeletelt gombát, mellyel tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk. Összeforraljuk, majd tejszínnel beforraljuk.

A körethez túrós galuskát készítünk, melyhez az alapanyagokat egy keverőtálba tesszük, sózzuk, majd vízzel felöntve kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, elkeverjük, majd forró vízbe szaggatjuk és együtt készre főzzük.

Tálaláskor a ragut a rizzsel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a fehér bort, végül beforraljuk.

Tálaláskor a galuskára tejfölt locsolunk.

 

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Új játszóhelyet nyit a Vígszínház a most induló évadban

Megnyitotta 2024/25-ös évadát a Vígszínház, amely a hétvégén Vígnappal, októbertől pedig V…