Kultúra Könyvajánló – avagy ilyen az, amikor a szív tollat ragad! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-04-24 8 perc átlagos olvasási idő 0 2,554 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Minden jog fenntartva! © Oldalas magazin Megjelent Balogh Rudolf Víziók című könyve, melynek kiadója a Magyar – Görög és Nemzetközi Ifjúsági Alapítvány, felelős kiadója pedig Prodromidis Nikos. A könyv a szerző tiszteletadása céljából jött létre, mégpedig az elmúlt években megismert és nagyra tartott szakács kollégák felé, akik most mind-mind fáradtságot nem kímélve, és örömmel főztek a barátságukért. A könyvben található képek különlegessége abban rejlik, hogy a séfek, az ételek elkészítésekor, tálalásakor sem food stylist, sem étel designer segítségét nem vették igénybe. A képek a kollégák valódi képzettségét vizionálják. Ezekhez ugyan most recept nem párosul, de biztosan inspirálni tudja majd az olvasót az ételek színes fotói, melyekhez párosuló versek és érdekes gondolatok halmaza külön meglepetésként szolgál. Szinte minden fotón megtalálhatóak az ehető virágok, azok ugyanis nagy hangsúlyt kaptak a szerkesztés során a virágszimbolika története miatt. Ugyanis a Bibliában, a görög és római mitológiában, az egyiptomi írásokban és keleti történetekben is egyértelmű utalások vannak rá, hogy a virágoknak és sajátos üzenetüknek fontos szerepük volt már azokban az időkben is. Egyéb iránt kifejezheti a négy elem együttes hatását is. A Földből növekszik az Ég felé, a fejlődéséhez Vízre és Tűzre (a Nap fényére, melegére) van szüksége. A virágok általában az életerőt, életörömöt, a tél végét, a halálon való diadalt jelképezik. Ezért volt fontos a szerzőnek, hogy az ételekhez virágokat párosítson. Az érzés, és a belső béke megtalálása, egy pohár bor elfogyasztása mellett garantált. A könyvben (a teljesség igénye nélkül): Balogh Rudolf Gyuricza Zsolt Monori Attila, Salvatore Hodnics Tamás Simon Gábor Bukszár Tamás Medvei Károly Krasznai Zoltán Péntek Tamás Tolvaj Sándor Prodromidis Nikos Igaz Pál Igor Kovács Zoltán Barna József Orsós József Uhrin Pál Régeni János Bágyi Levente Mihály Miklós Déry Gábor Déryné Ly. Zsuzsa Pick Veronika Asztalos István Vitéz Csaba Szeitz Ferenc munkája található meg. Összességében egy érdekes kiadvánnyal szembesülhet az, aki megrendeli a könyvet. Ezt a nikosz1958@gmail.com e-mail címen, vagy a +36/30-955-1972-es telefonszámon teheti meg. A cikkünket, a szerző Balogh Rudolf gondolatával zárjuk: „Tisztelet az összes vendéglátósnak.Legyen áldás mindannyiunkon!”
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Bocuse d’Or – Sportpszichológussal is készül a magyar csapat A korábbiakhoz hasonlóan sportpszichológus segítségével is készül a magyar csapat a Bocuse …
Mivel fizessünk, ha külföldre utazunk? Készpénzzel vagy bankkártyával? Érdemes átgondolni, mert közel sem biztos, hogy minden helyzetben ugyanannyiba kerül …