Színes Hogyan lesz egy fiatalból művész? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-03-22 4 perc átlagos olvasási idő 0 415 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A tehetség adott, de egy művész kibontakozásához nagyon sok ismeret és tanulási folyamat szükséges. Nemcsak technikai, de lelki oldalon is. A Rádió Orienten Szmetana Lívia üvegművésszel beszélgettünk. Szmetana Lívia rajztehetsége már óvodás korában megmutatkozott, amikor is készített egy három dimenziós rajzot, amin az édesapjával töltött egy napját ábrázolta. Az óvodapedagógus javaslatára benevezték egy nemzetközit rajzversenyre, ahol 3. helyezést ért el. Később az általános és a középiskolában is a rajz volt az erőssége, érettségi után pedig üvegművész szakra iratkozott be. „Az üveg az élet számos területén jelen van és sok mindent képes kifejezni. Lényegileg az idők folyamán nem változott, az ember és az üveg maradt, csak a korok változtak és változnak” – mondja. Lívia művészi hitvallása az őszinteség, egyszerűen hisz abban, amit csinál. „Úgy vélem az ember tegye bele a műveibe a lelki világát, a pszichéjét, a lelket, amit éltetni kell, ez juttatja egy művész munkájában kifejezésre az életérzését.” Mentora Török Sára szerint az alkotó művészek rengeteg technológiát el tudnak sajátítani, de az attitűd és a tehetség adott. „Ennek kibontakozásához sok energia és családi támogatás kell, ami Líviának adott és mivel napi szinten foglalkozik a művészettel, egyedülálló fejlődést mutat” – mondta. A művész nemrég egy mini oltárt készített üvegből a pécsi bazilikának, valamint egy mozaikképet, Olofsson Károly Placid OSB atya emlékére, amit majd a Korányi Intézetben fognak elhelyezni. „Vannak most kistéri és köztéri plasztika terveim is, de az igazi kihívást a Karátson Gábor lakásgyűjteményi munkájában való részvétel jelenti” – mondta jövőbeli terveiről a művész. OPH Kép: Pixabay Újabb elismerést gyűjtött be a Sziget Kávéhiány lehet jövőre Zsigó Róbert: dinamikusan fejlődik a magyar élelmiszeripar Sikeres pilot mestervizsga A csokimikulásokat mustrálta az ITM
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso …
Immár mindkét Costes Michelin-csillagos Immár mindkét Costes Michelin-csillagos A Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown megkapta a világ …
Majonézeket vizsgált a Nébih A Szupermenta legújabb tesztjén egy sokoldalúan felhasználható mártást, a majonézeket vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági …