Főoldal Hírek Átólzéig Törökparadicsomos csirkenyárs, faszénen sütve, grillezett zöldségekkel

Törökparadicsomos csirkenyárs, faszénen sütve, grillezett zöldségekkel

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,047
 ehaccp_topbanner3.jpg

Törökparadicsomos csirkenyárs, faszénen sütve, grillezett zöldségekkel

 

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

A nyárshoz:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 2 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 2 fej lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 0,5 g kömény,
  • 1,2 dkg só.

 

 

A körethez:

  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db zukkini
  • 1 db padlizsán
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ vaj
  • Frissen őrölt bors

 

A sajtmártáshoz

  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5l tej
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • fehérbors

 

A csirkemellet a zöldségekkel és a szalonnával együtt felkockázzuk. Az összes alapanyagot ízesítjük, majd nyársra húzzuk. Sütésig hűtőben pihentetjük.

Az előzetesen elkészített nyársakat faszénen megsütjük, közben a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

A forró vajban megfuttatott liszthez annyi tejet öntünk, hogy tejszín sűrűségű besamelmártást kapjunk. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.

Ez után az időközben megsült nyársakat a grillzöldségre és a pirított petrezselymes burgonyára tálaljuk.

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a füstöltsajtmártás által igazán ínycsiklandozó fogás lehet.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…