Átólzéig Receptek Törökparadicsomos csirkenyárs, faszénen sütve, grillezett zöldségekkel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-18 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,043 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Törökparadicsomos csirkenyárs, faszénen sütve, grillezett zöldségekkel Hozzávalók (4 személyre): A nyárshoz: 60 dkg csirkemell 20 dkg füstölt szalonna, 2 db padlizsán 2 db cukkini 2 fej lilahagyma 0,01 kg feketebors (őrölt), 0,5 g kömény, 1,2 dkg só. A körethez: 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika 4 db paradicsom 1 db zukkini 1 db padlizsán ½ teáskanál Olivaolaj 1 szál rozmaring levele 5-8 szál kakukkfű 1 csokor petrezselyem ¼ vaj Frissen őrölt bors A sajtmártáshoz 4 dkg vaj 1 evőkanál liszt 0,5l tej 10 dkg reszelt füstölt sajt só őrölt szerecsendió fehérbors A csirkemellet a zöldségekkel és a szalonnával együtt felkockázzuk. Az összes alapanyagot ízesítjük, majd nyársra húzzuk. Sütésig hűtőben pihentetjük. Az előzetesen elkészített nyársakat faszénen megsütjük, közben a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal. A forró vajban megfuttatott liszthez annyi tejet öntünk, hogy tejszín sűrűségű besamelmártást kapjunk. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ez után az időközben megsült nyársakat a grillzöldségre és a pirított petrezselymes burgonyára tálaljuk. Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a füstöltsajtmártás által igazán ínycsiklandozó fogás lehet. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Program indult a kiváló minőségű sertéshúsok gasztronómiai elterjesztésére (MTI) – Kiváló minőségű sertéshúsok és mangalica termékek kóstolója program indult az éttermek és …
AM: bátran lehet fogyasztani a hazai gyümölcsöket A felelős és tudatos döntés minden téren a szezonális, azaz a természetes érési időben …