Főoldal Hírek Kultúra Ünnepel az Országos Széchényi Könyvtár

Ünnepel az Országos Széchényi Könyvtár

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,384
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Országos Széchényi Könyvtár háromnapos alapítási ünneppel emlékezik meg az intézmény fennállásának 215. évéről. Kaláka koncert, családi nap, országos Arany-szavalóverseny és tudományos konferencia teszi méltóvá a nagy múltú intézmény jubileumi eseményét.

A nemzeti könyvtár alapítási ünnepét gróf Széchényi Ferenc leszármazottja, gróf Széchényi Kálmán tiszteli meg jelenlétével. Az intézmény éves tudományos konferenciája is a 215 éves évfordulóhoz, valamint az Arany János-bicentenáriumhoz kapcsolódik. November 23-án Arany János életművéről, kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, kultuszáról, a színházi, zenei és képzőművészeti életben is érzékelhető hatásáról hallhat a közönség, majd november 24-én a könyvtáralapító gróf Széchényi Ferenc kortársaihoz való viszonya, mecénási működése és gyűjteményei különböző szempontú vizsgálatai kerülnek az előadások középpontjába.

A tudományos ülésszakot szórakoztató, valamint aktív, kreatív programok övezik: a Kaláka együttes Huzella Péterrel együtt Arany-koncerttel köszönti a 200 éve született költőt; a nemzeti könyvtár ad helyet a „Te aranyok Aranya!” elnevezésű országos Arany János-szavalóverseny döntőjének; az OSZK családi napján többek között az intézmény restaurátorai tartanak foglalkozást a családok minden tagja számára, valamint az Arany János-kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésekre és múzeumpedagógiai alkalmakra regisztrálhatnak az érdeklődők.

A rendezvények ideje alatt a látogatók kedvezményes áron vásárolhatják meg az OSZK Könyvkiadó (társ)kiadásában megjelent köteteket.

 

 

OPH/Országos Széchényi Könyvtár Kép: Wikimedia Commons

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…