Főoldal Hírek Átólzéig Csípős grillezett kecskesajt, sült zöldségekkel

Csípős grillezett kecskesajt, sült zöldségekkel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,536
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csípős grillezett kecskesajt, sült zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg kecskesajt
  • 20 dkg lilahagyma
  • 40 dkg baby sárgarépa
  • 40 dkg baby cukkini
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 1 dl Oliva olaj
  • 15 dkg méz
  • 2 kanál erős pista, vagy ahhoz való nyers erős paprika

 

A zöldségeket megtisztítjuk, majd forró serpenyőben olivaolajjal meglocsolva grillen megsütjük, sózzuk, borsozzuk. Majd elkészítjük az öntetet, amely olivaolajból, mézből és az erős paprika krémből áll.

A kecskesajtot felszeleteljük, és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük. Itt használhatunk trükköket, mint például, ha belisztezzük, akkor hamarabb megpirul és kevésbé fog a serpenyőhöz tapadni, de mindez csak döntés kérdése, mert jó serpenyőben erre nincsen szükség.

Végezetül a mártást a kecskesajtra kanalazzuk.

Így egy egészséges ételt készítettünk, kimondottan gyorsan elkészül, ennek ellenére tápláló és egészséges, elég csak a kecskesajt jótékony hatásaira gondolnunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Velünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál

Lajosmizse, 2025. február 15. – Ünnepi hangulat és gasztronómiai csodák vártak minden rész…