Utazás Október 21-én rendezik meg a Somlói Juhfark Ünnepet Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-10-15 5 perc átlagos olvasási idő 0 209 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Somlói borvidék nevezetes szőlőfajtája, a juhfark válogatott tételeit vonultatja fel október 21-én a somlói Tornai Pincészetben a tizennégy helyi borászat részvételével meghirdetett 8. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló hegyen. A juhfark a Somló ősi fajtája, és évszázadok óta utánozhatatlan párost alkotnak: „együttműködésükből” olyan borok születnek, amelyek a világ leghíresebb borvidékein készülő nagy borokkal is felveszik a versenyt – hangsúlyozták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Kiemelték, a somlói terroir – az egyedi kőzetösszetételű, vulkanikus talaj és a helyi klimatikus viszonyok – egyedülálló ízvilágot ad az itteni boroknak, a juhfark pedig olyan fajta, amely ezt a különleges ízvilágot a legszebben képes megmutatni. A szervezők hangsúlyozták azt is, hogy a juhfarknak „rengeteg arca van”, és minden borstílusban kiemelkedő minőséget produkál. Egy jó évjáratban szüretelt juhfark 2-3 évesen kerül a csúcs közelébe, és sok esztendőn át a legjobb formáját mutatja. Ez savainak, gazdag beltartalmi értékeinek és viszonylag magas alkoholtartalmának köszönhető. A Somlói Juhfark Ünnep a somlói borászok összefogásából jött létre, és 2016 óta évről évre megrendezik. Fontos jellemzője a személyesség és hitelesség: a borok készítői maguk kínálnak és mesélnek az egyes tételekről, válaszolnak a vendégek kérdéseire a Somló hegy tövében – áll a közleményben. Az idei sétálókóstolón 2017 és 2022 közötti évjáratú, változatos stílusban készült borokat, 14 pincészettől összesen 25 tételt kóstolhat a közönség. A megszokott dűlő- és pincetúra mellett két új workshopot is meghirdettek: somlói és nem a Somlón készülő juhfark tételek összehasonlító kóstolóját, valamint juhfarkból készült borkoktélok bemutatóját és kóstolóját. A rendezvényre különbusz indul Budapestről, és a jegyhez ingyenes transzferszolgáltatás jár a környék szálláshelyeiről – közölték a szervezők.mti/PIXABAYMájus 8-án újra féláron fagyizhat az ország! Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf Magyarország Tortája 2025. – A döntős torták Nagy sikerrel zajlott az áprilisi taggyűlés és workshop Budaörsön 10 nap szünet – 10 nap élmény: ezért választanak egyre többen tavaszi tábort
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megjelent a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló törvényjavaslat Megjelent a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló törvényjavaslat; a szabályozás lényege, hogy a turisztikai fejlesztések …
Szekszárd adott helyszínt a VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének Március 22-23-én tartották a VI. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny országos döntőjét Szekszárdon. A vendéglátó …