Főoldal Hírek Csőposta Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz

Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,675
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

 Budapest, 2017. november 14. – Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a szervezet és az Unilever Food Solutions közös Élelmezés-Okostányér-Diéta címmel megrendezett hétvégi továbbképzésén az Egyetem Markó utcai épületében.

 

Az együttműködési megállapodás írásba foglalja, ezzel tovább erősíti a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége egészséges életmód népszerűsítése jegyében végzett közös tevékenységét.

 

A szervezet egyik kiemelt célja – elsődlegesen képzések, előadások, konferenciák és különböző kutatásokon alapuló ismeretterjesztő kiadványokon keresztül -, hogy megismertesse a lakosságot a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozással. Az Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) folyó turizmus-vendéglátás képzésben is kiemelt jelentősége van az egészséges életmóddal, a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos hiteles, tudományos alapokon nyugvó információk átadásának, nemcsak a vendéglátás iránt érdeklődő hallgatóknak, hanem az újonnan létrehozott Intézményi vendéglátás, valamint az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációkon is. Ezen ismeretek átadása a fenntartható vendéglátás, a kar egyik kiemelt kutatási területén is kiemelt jelentőséggel bír.

 

A szövetség a KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékével már eddig is széleskörűen együttműködött rendezvények szervezésében, előadások tartásában, szakdolgozatok konzultációjában, valamint az oktatásban a dietetikus kollégák bevonásával.

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…