Főoldal Hírek Csőposta Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz

Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,019
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

 Budapest, 2017. november 14. – Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a szervezet és az Unilever Food Solutions közös Élelmezés-Okostányér-Diéta címmel megrendezett hétvégi továbbképzésén az Egyetem Markó utcai épületében.

 

Az együttműködési megállapodás írásba foglalja, ezzel tovább erősíti a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége egészséges életmód népszerűsítése jegyében végzett közös tevékenységét.

 

A szervezet egyik kiemelt célja – elsődlegesen képzések, előadások, konferenciák és különböző kutatásokon alapuló ismeretterjesztő kiadványokon keresztül -, hogy megismertesse a lakosságot a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozással. Az Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) folyó turizmus-vendéglátás képzésben is kiemelt jelentősége van az egészséges életmóddal, a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos hiteles, tudományos alapokon nyugvó információk átadásának, nemcsak a vendéglátás iránt érdeklődő hallgatóknak, hanem az újonnan létrehozott Intézményi vendéglátás, valamint az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációkon is. Ezen ismeretek átadása a fenntartható vendéglátás, a kar egyik kiemelt kutatási területén is kiemelt jelentőséggel bír.

 

A szövetség a KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékével már eddig is széleskörűen együttműködött rendezvények szervezésében, előadások tartásában, szakdolgozatok konzultációjában, valamint az oktatásban a dietetikus kollégák bevonásával.

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…