Csőposta Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-11-14 3 perc átlagos olvasási idő 0 2,019 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Budapest, 2017. november 14. – Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a szervezet és az Unilever Food Solutions közös Élelmezés-Okostányér-Diéta címmel megrendezett hétvégi továbbképzésén az Egyetem Markó utcai épületében. Az együttműködési megállapodás írásba foglalja, ezzel tovább erősíti a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége egészséges életmód népszerűsítése jegyében végzett közös tevékenységét. A szervezet egyik kiemelt célja – elsődlegesen képzések, előadások, konferenciák és különböző kutatásokon alapuló ismeretterjesztő kiadványokon keresztül -, hogy megismertesse a lakosságot a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozással. Az Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) folyó turizmus-vendéglátás képzésben is kiemelt jelentősége van az egészséges életmóddal, a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos hiteles, tudományos alapokon nyugvó információk átadásának, nemcsak a vendéglátás iránt érdeklődő hallgatóknak, hanem az újonnan létrehozott Intézményi vendéglátás, valamint az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációkon is. Ezen ismeretek átadása a fenntartható vendéglátás, a kar egyik kiemelt kutatási területén is kiemelt jelentőséggel bír. A szövetség a KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékével már eddig is széleskörűen együttműködött rendezvények szervezésében, előadások tartásában, szakdolgozatok konzultációjában, valamint az oktatásban a dietetikus kollégák bevonásával.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ezek a legfrissebb sörtrendek Ezek a legfrissebb sörtrendek: új ízek, növekvő fenntarthatóság, zéró glutén és az alkoholmentes sörök …
Fűszeres zöldségekkel töltött gomba, savanyú salátával Fűszeres zöldségekkel töltött gomba, savanyú salátával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg gomba …