Főoldal Hírek Csőposta Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz

Fókuszban az egészséges Életmód – együttműködési megállapodást kötött a BGE és az MDOSz

3 perc átlagos olvasási idő
0
141
 ehaccp_topbanner4.jpg

 

 Budapest, 2017. november 14. – Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a szervezet és az Unilever Food Solutions közös Élelmezés-Okostányér-Diéta címmel megrendezett hétvégi továbbképzésén az Egyetem Markó utcai épületében.

 

Az együttműködési megállapodás írásba foglalja, ezzel tovább erősíti a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége egészséges életmód népszerűsítése jegyében végzett közös tevékenységét.

 

A szervezet egyik kiemelt célja – elsődlegesen képzések, előadások, konferenciák és különböző kutatásokon alapuló ismeretterjesztő kiadványokon keresztül -, hogy megismertesse a lakosságot a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozással. Az Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) folyó turizmus-vendéglátás képzésben is kiemelt jelentősége van az egészséges életmóddal, a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos hiteles, tudományos alapokon nyugvó információk átadásának, nemcsak a vendéglátás iránt érdeklődő hallgatóknak, hanem az újonnan létrehozott Intézményi vendéglátás, valamint az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációkon is. Ezen ismeretek átadása a fenntartható vendéglátás, a kar egyik kiemelt kutatási területén is kiemelt jelentőséggel bír.

 

A szövetség a KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékével már eddig is széleskörűen együttműködött rendezvények szervezésében, előadások tartásában, szakdolgozatok konzultációjában, valamint az oktatásban a dietetikus kollégák bevonásával.

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Olasz Gasztronómiai Világhét november végén

    Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kósto…
  • Gyakorlat teszi a mestert

    Egyre nagyobb az igény a jól képzett gyakornokokra   A turizmus-vendéglátás területén egyr…
  • A vitaminfogyasztás napirendje

    Gyakran olvashatunk arról, hogy a rendszeres testmozgás, valamint a vitaminokban és ásvány…
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Mostantól magyar tejet is ihatnak Kínában

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehet…