Főoldal Hírek Átólzéig Újabb magyar siker: a világ legjobb “külföldi japán” séfjei között is sikeresen helytállt Kurkó Zsolt!

Újabb magyar siker: a világ legjobb “külföldi japán” séfjei között is sikeresen helytállt Kurkó Zsolt!

6 perc átlagos olvasási idő
0
464
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nagyon tisztes helytállással zárta a versenyzést a magyar csapat az egyik legfontosabb japán szakácsversenyen. A Washoku World Challenge negyedik helyezettje a magyar Kurkó Zsolt. Miután 2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult a magyar séf, Kurkó Zsolt, Japánban ezúttal már az volt a cél, hogy a japán fővárosban is megmutassa a tudása legjavát a szerény, de ambiciózus szakember. Tokióban, január 28-29-én két napos versenyen mérte össze a tudását a többi kontinens válogató versenyeinek győzteseivel. Kurkó Zsolt a Le Cordon Bleu-ben tartott kontinensviadal utána hatalmas dicséretet kapott a japán zsűritől, akik gyakorlatilag tökéletesnek minősítették a versenymunkáját.

Fotó: Jókuti András

“Egyszer már jártam Japánban, de hatalmas lehetőség, hogy ismét eljuthatok oda, és a szakma legjobbjaival találkozhatok. Természetesen nagy célokkal kelek útra” – nyilatkozta.

És ez nem csak kincstári optimizmus volt, Kurkó Zsolt, a Sushi Sei séfhelyettese kiváló teljesítménnyel végül a negyedik helyet szerezte meg a két napos versenyen. A zsűri külön kiemelte, hogy

az étel minden egyes eleme különleges ízvilággal rendelkezett.

“A riválisaim nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött, hatalmas küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! Itt minden apróság számít, a szigorú zsűri figyelmét nem kerüli el semmi sem, nüanszok döntenek. A Sushi Sei csapata nélkül nem sikerülhetett volna, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés során Seiichi Kusumoto-tól, japán séfünktől és a csapat többi tagjától. Közös sikerünk ez!”

Fotó: Jókuti András

Héder Irma, a Sushi Sei tulajdonosa is a helyszínen izgulta és tolmácsolta végig a versenyt: “Óriási élmény volt az egész verseny, rengeteget tanultunk is belőle, alapanyag-ismerettől a japán gasztronómia féltett titkaiig nagyon sok tanulsága volt, ezeket otthon is kamatoztatni tudjuk, a versenyen elért szép eredmény pedig az egész japán túra megkoronázása volt!”

Fotó: Jókuti András

F

A különböző versenyételt kellett készíteni: egy téli ‘nimonovan’ levest meghatározott összetevőkkel, illetve egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott ételt, különleges, szögletes, úgy nevezett ‘fusidaka’ edényben tálalva a szezon szelleméhez igazodva.

Fotó: Jókuti András

A bírák az ételek végső kóstolásán túl legalább olyan erős figyelmet szenteltek az elkészítésnek is: a versenyző technikai tudásának, higiénikus munkavégzésének, japán gasztronómiai ismereteinek és persze kreativitásának. Ezúttal is alaposan belekérdeztek már főzés közben is a versenyzők munkájába, több fázisban is kóstoltak a verseny során, nem csak a végeredményt.

Nosalty.hu/Jókuti
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…