Főoldal Hírek Csőposta Budapesti csapat győzelmével zárult a Közétkeztetési Szakácsverseny

Budapesti csapat győzelmével zárult a Közétkeztetési Szakácsverseny

4 perc átlagos olvasási idő
0
115
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Sirha Budapest kiállítás adott otthont február 9-én a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjének, amelyen a régiós elődöntők 12 győztes csapata mérte össze tudását a nyilvánosság előtt. A verseny idei tematikájának megfelelő „tavaszváró menüsor” legjobbikát az Eurest Budapest csapat készítette el – írja közleményében a NÉBIH.

 

A közlemény szerint február 9-én sikeresen zajlott a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntője Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) közös szervezésében.

 

Mint írják, a közétkeztetési gasztro kupa irányadó témája idén a „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt.

 

A közétkeztetési szakácsverseny témája idén a „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt
Forrás: NÉBIH
A háromfordulós versenyben összesen 52 csapat indult, közülük a régiós elődöntőkön a legjobbnak bizonyult 12 páros mérhette össze tudását

a döntőben, a budapesti Sirha kiállításon. A kihívást az Eurest Budapest csapat nyerte a selymes csicsókalevesből, savanyított zöldségekkel tálalt spenótos harcsából és spárgával megbolondított eper krémesből álló menüjével. Második helyen az Eurest Győr páros végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Hungast Pécs csapat állhatott.

 

A döntősök ételsorait neves szakértőkből álló zsűri – például Szatmári János, Gulyás Károly, Wolf András, Vomberg Frigyes és Ambrus György – értékelte. A bírálók a kötelezően előírt kritériumok mellett azt is figyelembe vették, hogy a versenyproduktumok hozzájárulnak-e a hagyományos ízek, ételek modernizálásához, az étkezési kultúra fejlesztéséhez, illetve a tavaszi évszak gasztronómiai sajátosságainak és szokásainak megismertetéséhez.

 

Nébih/OPH

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Az ajkai Mangó étteremben született Magyarország étele 2018-ban

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem …