Főoldal Hírek Átólzéig Magyarország étele 2023. eredmények

Magyarország étele 2023. eredmények

18 perc átlagos olvasási idő
1
738
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország étele 2023.

    A januári elődöntőből tizenkét csapat jutott a szombati döntőbe. Az idei verseny tematikája kötődött a 200 éve született Petőfi Sándorhoz, ezért elvárásként fogalmazták meg a szervezők, hogy az elkészített étel és a csapat fantázianeve is a költő életéhez vagy az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz legyen köthető.

    A maximum négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetők legyenek. Az étel megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.

Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében szombaton Felcsúton.

    A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával.

A harmadik helyen a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételkompozíciójával.

A Magyarország étele zsűri az InFood 2000 Kft ajándékcsomagjait és Biokontroll Hungária Kft. csomagjait kapta.

A versenyben ezüst minősítést szerzett csapatok:

  • Bálint Márk, Varga Máté – Aranykorona csapat (440 pont)
  • Kiss Krisztián, Tóth Albert – KK Group (447 pont)
  • Lőrinc Gyula, Kotok Kajus – Ifjoncok (462 pont)
  • Otoltics Áron, Farkas ákos – Gubacsok (Mákos Guba étterem és Bisztró) (463 pont)
  • Sándor Tibor, Maduda Dániel – Pofátlan pofások (Mélik Hotel, Kakukk étterem) (466 pont)
  • Gindilla Miklós, Kiss Zsolt – Társam Bt (475 pont)

A versenyben arany minősítést szerzett csapatok:

  • Újvári Tamás, Karai János Bence – Fiúk a kastélyból (505 pont)
  • Miseta Zoltán, Németh Norbert – Most és mindig! (Blöff bisztró) (509 pont)
  • Szemendrey Zsuzsanna, Bogdán Péter (Vanilla Étterem és Cukrászda) (551 pont)
  • Pető Mátyás Milán, Szegedi Krisztián – A Róna ászai (Zöld Ász fogadó, étterem) (573 pont)
  • Zvekanov Martin, Gróf Richárd – Vincent csapat (Vincent Restaurant & Pastry) (656 pont)
  • Balog Martin, Pottondi Nándor – Székekpuszta ifjai (Kígyósi csárda) (669 pont)

Abszolút első hely:

  • Balog Martin, Pottondi Nándor – Székekpuszta ifjai (Kígyósi csárda)

Az oklevél mellé minden csapat kapott Upfield Professional és InFood 2000 Kft. ajándékcsomagot és Biokontroll Hungária Kft. által felajánlott bio termékeket tartalmazó csomagot, valamint Paulus Extra dry Magnum pezsgőt és az Agrárminisztérium Hungarikum főosztálya által felajánlott „Mi magyarok” című könyvet.

Az első három helyezett kapott még Food Pack Kft. ajándékaiból álló csomagot. Valamint DamSteel Pro a verseny logójával és a helyezésekkel gravírozott damaszkuszi acél késeket, valamint az Alföld porcelán által egyedileg gyártott érmeket és a minősítésnek megfelelő mintázattal ellátott tányérokat.

Fődíj

Fődíj volt a Corall Hungary Kft által felajánlott, 100%-ban hazai gyártású 7 tálcás kombi sütő, valamint egy tábla, mely az étterem falát ékesítve a versenyző győzelmét hirdeti.

Fődíj a Corall Hungary Kft által felajánlott, 100%-ban hazai gyártású 7 tálcás kombi sütő

Különdíjak:

  • OKOS HACCP felajánlásai: Zöld ász fogadó, Vincent étterem &Pastry és Kígyósi csárda
  • Soproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Sándor Tibor, Maduda Dániel – Pofátlan pofások (Mélik Hotel, Kakukk étterem)
  • Soproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Miseta Zoltán, Németh Norbert – Most és mindig! (Blöff bisztró)
  • Komárom Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Kiss Krisztián, Tóth Albert – KK Group
  • Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Lőrinc Gyula, Kotok Kajus – Ifjoncok
  • Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Újvári Tamás, Karai János Bence – Fiúk a kastélyból
  • Kiss torma felajánlása: Társam BT, Gubacsok
  • Izsáki tészta felajánlása: Vanilla étterem, Aranykorona csapat

<<< Még több képért kattints ide! >>>

Finálé

A tassi Földváry Gábor kéttannyelvű általános iskola „Dalos pacsirták” kórusának és a helyszínere is ellátogató Kiss kata zenekarnak köszönhetően a nap végére mindenkinek egyértelmű lehetett, hogy tényleg „…együtt dobban a szív és benne dobban a szó, magyarnak lenni igenis jó”- Kiss Kata Zenekar: Magyar vagyok)

Felvonulás

Szakács- és cukrászfelvonulás 2023

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2023-ban is megszervezi a szakácsok és cukrászok részére meghirdetett díszfelvonulását. Amennyiben Te is részese kívánsz lenni ennek a békés célú, látványos, kulturális célú díszfelvonulásnak, nincs más dolgod, mint csatlakozni.

Dresscode: Fekete nadrág, fehér szakácskabát és sapka.

A díszfelvonulás élén a szokásoknak megfelelően Magyarország étele 2023. szakácsverseny és a Szamos tányérdesszert verseny győztesei fognak sétálni, kezükben a győztes receptúrákkal, melyet <az utókor számára> a menet végén a Parlamentben letétbe helyezünk.

A gyülekező időpontja: 2023. június 07. 14:30 óra

Gyülekező helye: Budapest, Fővám tér

Legyünk minél többen, mutassuk meg, hogy kik és mennyien dolgoznak a konyhákon!

Magyarország étele 2023. döntő zsűritagjai a következők:

  • Varga Károly Zsűrielnök – A 48 étterem és a Kígyósi csárda konyhafőnöke. Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.
  • Bálint Ferenc – Világbajnoki arany és Olimpiai ezüstérmes mesterszakács, a szegedi Hunguest Hotel Forrás konyhafőnöke
  • Borda Attila – Olimpiai ezüst és bronzérmes mesterszakács, a sárvári Spirit Hotel konyhafőnöke
  • Mile József – Világbajnok aranykoszorús mesterszakács, az Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel konyhafőnöke
  • Oláh Zoltán – Castellum hotel Hollókő konyhafőnöke
  • Németh László – Executive Chef, T. Nagy Tamás Kft., Budapest
  • Rédai Attila – Mesterszakács, a Di Stefano Bisztró konyhafőnöke

Magyarország étele 2023. elődöntő zsűritagjai a következők voltak:

  • Endrédi Zsolt – Mesterszakács. az art’otel Budapest konyhafőnöke
  • Goda Gábor – Mesterszakács, Executive chef, Corall Hungary Kft.
  • Juhász Attila – Konyhafőnök, Olimpiai bajnok mesterszakács
  • Kovács Sándor – Executive Chef, Bagatell étterem, Kecskemét
  • Kőrössy Kálmán – Venesz és életműdíjas mesterszakács, a miskolci Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince konyhafőnöke
  • Szabó György – Mesterszakács, Executive chef, Vaskohász étterem
  • Várhelyi Miklós – szakács szakoktató, Olimpiai bajnok, Venesz- és Aranysapka díjas mesterszakács. A Magyar Ezüst érdemkereszt birtokosa.

A verseny fővédnökei:

  • Semjén Zsolt – nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes
  • Pásztor István – Vajdasági Magyar Szövetség elnöke
  • Nagy Elek – Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
  • Nagy István – Agrárminiszter
  • Potápi Árpád János Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
  • Rétvári Bence – Belügyminisztérium Parlamenti államtitkára
  • Nobilis Márton, Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára
  • Buhajla József, Magyarország korábbi Ungvár főkonzulja, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet
  • Tessely Zoltán, Miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő
  • Horváth Vilmos – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnök

A Magyarország étele Szamos Tányérdesszert verseny projekthez támogatóként csatlakozott:

  • Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.
  • Naszálytej Zrt. – Tarka termékcsalád
  • Bonduelle Food service
  • Upfield Professional
  • McCain Food service
  • Bold Agro Kft
  • Fiwi-Hűt Kft
  • Oldalas magazin
  • Friedmann Kft
  • Nika Cafe
  • Napkin Magyarország
  • Csom2001 Kft.
  • Duni
  • DamSteelPro Kecskemét
  • La Verde gyümölcslevek
  • Corall Hungary Kft
  • Paulus borház
  • FoodPack Kft
  • Rauch Magyarország
  • KitchenAid Magyarország

A Magyarország étele Szamos Tányérdesszert verseny projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott:

  • Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága (ME NPÁ)
  • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)
  • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)
  • Biokontroll Hungária Kft.
  • Biokultúra szövetség
  • Egészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)
  • Agrárminisztérium (AM)
  • Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)

A rendezvény a Magyar kormány támogatásával valósult meg.

A Magyarország étele 2023. program megvalósult a Magyar Kormány támogatásával! BGA/5712/2022
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …