Átólzéig Magyarország étele 2023. eredmények Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-03-21 18 perc átlagos olvasási idő 1 738 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Fotó Hirling Bálint Magyarország étele 2023. A januári elődöntőből tizenkét csapat jutott a szombati döntőbe. Az idei verseny tematikája kötődött a 200 éve született Petőfi Sándorhoz, ezért elvárásként fogalmazták meg a szervezők, hogy az elkészített étel és a csapat fantázianeve is a költő életéhez vagy az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz legyen köthető. A maximum négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetők legyenek. Az étel megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében szombaton Felcsúton. A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával.A harmadik helyen a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételkompozíciójával.A Magyarország étele zsűri az InFood 2000 Kft ajándékcsomagjait és Biokontroll Hungária Kft. csomagjait kapta.A versenyben ezüst minősítést szerzett csapatok:Bálint Márk, Varga Máté – Aranykorona csapat (440 pont)Kiss Krisztián, Tóth Albert – KK Group (447 pont)Lőrinc Gyula, Kotok Kajus – Ifjoncok (462 pont)Otoltics Áron, Farkas ákos – Gubacsok (Mákos Guba étterem és Bisztró) (463 pont)Sándor Tibor, Maduda Dániel – Pofátlan pofások (Mélik Hotel, Kakukk étterem) (466 pont)Gindilla Miklós, Kiss Zsolt – Társam Bt (475 pont)A versenyben arany minősítést szerzett csapatok:Újvári Tamás, Karai János Bence – Fiúk a kastélyból (505 pont)Miseta Zoltán, Németh Norbert – Most és mindig! (Blöff bisztró) (509 pont)Szemendrey Zsuzsanna, Bogdán Péter (Vanilla Étterem és Cukrászda) (551 pont)Pető Mátyás Milán, Szegedi Krisztián – A Róna ászai (Zöld Ász fogadó, étterem) (573 pont)Zvekanov Martin, Gróf Richárd – Vincent csapat (Vincent Restaurant & Pastry) (656 pont)Balog Martin, Pottondi Nándor – Székekpuszta ifjai (Kígyósi csárda) (669 pont)Abszolút első hely:Balog Martin, Pottondi Nándor – Székekpuszta ifjai (Kígyósi csárda) Az oklevél mellé minden csapat kapott Upfield Professional és InFood 2000 Kft. ajándékcsomagot és Biokontroll Hungária Kft. által felajánlott bio termékeket tartalmazó csomagot, valamint Paulus Extra dry Magnum pezsgőt és az Agrárminisztérium Hungarikum főosztálya által felajánlott „Mi magyarok” című könyvet.Az első három helyezett kapott még Food Pack Kft. ajándékaiból álló csomagot. Valamint DamSteel Pro a verseny logójával és a helyezésekkel gravírozott damaszkuszi acél késeket, valamint az Alföld porcelán által egyedileg gyártott érmeket és a minősítésnek megfelelő mintázattal ellátott tányérokat.FődíjFődíj volt a Corall Hungary Kft által felajánlott, 100%-ban hazai gyártású 7 tálcás kombi sütő, valamint egy tábla, mely az étterem falát ékesítve a versenyző győzelmét hirdeti.Fődíj a Corall Hungary Kft által felajánlott, 100%-ban hazai gyártású 7 tálcás kombi sütőKülöndíjak:OKOS HACCP felajánlásai: Zöld ász fogadó, Vincent étterem &Pastry és Kígyósi csárdaSoproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Sándor Tibor, Maduda Dániel – Pofátlan pofások (Mélik Hotel, Kakukk étterem)Soproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Miseta Zoltán, Németh Norbert – Most és mindig! (Blöff bisztró)Komárom Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Kiss Krisztián, Tóth Albert – KK GroupFejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Lőrinc Gyula, Kotok Kajus – IfjoncokGyőr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Újvári Tamás, Karai János Bence – Fiúk a kastélybólKiss torma felajánlása: Társam BT, GubacsokIzsáki tészta felajánlása: Vanilla étterem, Aranykorona csapat<<< Még több képért kattints ide! >>>FináléA tassi Földváry Gábor kéttannyelvű általános iskola „Dalos pacsirták” kórusának és a helyszínere is ellátogató Kiss kata zenekarnak köszönhetően a nap végére mindenkinek egyértelmű lehetett, hogy tényleg „…együtt dobban a szív és benne dobban a szó, magyarnak lenni igenis jó”- Kiss Kata Zenekar: Magyar vagyok)FelvonulásSzakács- és cukrászfelvonulás 2023Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2023-ban is megszervezi a szakácsok és cukrászok részére meghirdetett díszfelvonulását. Amennyiben Te is részese kívánsz lenni ennek a békés célú, látványos, kulturális célú díszfelvonulásnak, nincs más dolgod, mint csatlakozni.Dresscode: Fekete nadrág, fehér szakácskabát és sapka.A díszfelvonulás élén a szokásoknak megfelelően Magyarország étele 2023. szakácsverseny és a Szamos tányérdesszert verseny győztesei fognak sétálni, kezükben a győztes receptúrákkal, melyet <az utókor számára> a menet végén a Parlamentben letétbe helyezünk.A gyülekező időpontja: 2023. június 07. 14:30 óraGyülekező helye: Budapest, Fővám térLegyünk minél többen, mutassuk meg, hogy kik és mennyien dolgoznak a konyhákon!Magyarország étele 2023. döntő zsűritagjai a következők:Varga Károly Zsűrielnök – A 48 étterem és a Kígyósi csárda konyhafőnöke. Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.Bálint Ferenc – Világbajnoki arany és Olimpiai ezüstérmes mesterszakács, a szegedi Hunguest Hotel Forrás konyhafőnökeBorda Attila – Olimpiai ezüst és bronzérmes mesterszakács, a sárvári Spirit Hotel konyhafőnökeMile József – Világbajnok aranykoszorús mesterszakács, az Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel konyhafőnökeOláh Zoltán – Castellum hotel Hollókő konyhafőnökeNémeth László – Executive Chef, T. Nagy Tamás Kft., BudapestRédai Attila – Mesterszakács, a Di Stefano Bisztró konyhafőnökeMagyarország étele 2023. elődöntő zsűritagjai a következők voltak:Endrédi Zsolt – Mesterszakács. az art’otel Budapest konyhafőnökeGoda Gábor – Mesterszakács, Executive chef, Corall Hungary Kft.Juhász Attila – Konyhafőnök, Olimpiai bajnok mesterszakácsKovács Sándor – Executive Chef, Bagatell étterem, KecskemétKőrössy Kálmán – Venesz és életműdíjas mesterszakács, a miskolci Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince konyhafőnökeSzabó György – Mesterszakács, Executive chef, Vaskohász étteremVárhelyi Miklós – szakács szakoktató, Olimpiai bajnok, Venesz- és Aranysapka díjas mesterszakács. A Magyar Ezüst érdemkereszt birtokosa.A verseny fővédnökei:Semjén Zsolt – nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettesPásztor István – Vajdasági Magyar Szövetség elnökeNagy Elek – Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökeNagy István – AgrárminiszterPotápi Árpád János Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkáraRétvári Bence – Belügyminisztérium Parlamenti államtitkáraNobilis Márton, Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkáraBuhajla József, Magyarország korábbi Ungvár főkonzulja, rendkívüli és meghatalmazott nagykövetTessely Zoltán, Miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselőHorváth Vilmos – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnökA Magyarország étele Szamos Tányérdesszert verseny projekthez támogatóként csatlakozott:Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.Naszálytej Zrt. – Tarka termékcsaládBonduelle Food serviceUpfield ProfessionalMcCain Food serviceBold Agro KftFiwi-Hűt KftOldalas magazinFriedmann KftNika CafeNapkin MagyarországCsom2001 Kft.DuniDamSteelPro KecskemétLa Verde gyümölcslevekCorall Hungary KftPaulus borházFoodPack KftRauch MagyarországKitchenAid MagyarországA Magyarország étele Szamos Tányérdesszert verseny projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott:Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága (ME NPÁ)Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)Biokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségEgészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)Agrárminisztérium (AM)Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)A rendezvény a Magyar kormány támogatásával valósult meg.A Magyarország étele 2023. program megvalósult a Magyar Kormány támogatásával! BGA/5712/2022The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Ilyen még nem volt: szürkemarha érkezik a bor városába, Villányba
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A datolya a karácsonyi menü új alapanyaga A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik …
Új kilátó várja a kirándulókat a Visegrádi-hegységben A Pilisi Parkerdő Zrt. a Prédikálószéken, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán adta át …