Csőposta Tisztújítás a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületében Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-27 9 perc átlagos olvasási idő 0 2,740 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott. Az ipartestület szervezeti felépítésében jelentős változások történtek, így az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat is több ponton változott. Mindkét dokumentum megtalálható az ipartestület honlapján (www.cukraszat.net).A közgyűlés által megválasztott új Elnökség tagjai:Erdélyi Balázs – szakmai elnök (FRER Cukrászat, Mestercukrász Kft., Budapest)Selmeczi László – társelnök (Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)Kiss Zoltán – alelnök (Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse)Ipacs Balázs – alelnök (Hisztéria Cukrászda, Budapest, Tápiószecső)Andrész Zoltán – elnökségi tag (Andrész Cukrászda, Biatorbágy)Auguszt József – elnökségi tag (Auguszt Cukrászda, Budapest)Balogh István – elnökségi tag (Mignon Cukrászda, Debrecen)Balogh László – elnökségi tag (Kézműves Cukrászda, Gyula)Csuta Zsolt – elnökségi tag (Csuta Cukrászda, Csákvár)Damniczki Balázs – elnökségi tag (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)Karl Zsolt – elnökségi tag (Karl Cukrászda, Dunaharaszti)Kiss Károlyné – elnökségi tag (Major Cukrászda, Budapest)Mészáros Gábor – elnökségi tag (Mészáros Cukrászda, Szombathely, Graz)Tóth Norbert – elnökségi tag (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)Urbán Ildikó – elnökségi tag (Ildikó Cukrászda, Szarvas)Varga Margit – elnökségi tag (ex. Zazzi Cukrászda, Budapest)A Felügyelő Bizottság tagjai:Nándori László – Felügyelő Bizottság elnöke (Nándori Cukrászda, Budapest)Bergmann Márta – Felügyelő Bizottsági tag (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)Tóth Zoltán – Felügyelő Bizottsági tag (Dolce Cukrászda, Tapolca) A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott.Az…Közzétette: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – 2019. február 27., szerda A szervezeti változások a generáció váltás, a hatékony működés és az ipartestület jövőképében meghatározott célok elérése érdekében történtek.Az ipartestület új székházában bemutató-képző cukrászműhelyt hozott létre, melyben a legnagyobb volumenű átalakítások megtörténtek, jelenleg a gépesítés és az eszközök beszerzése és telepítése van folyamatban.A képzőműhely alkalmas lesz az ipartestület rövid és hosszabb távú céljainak eléréséhez, ahol a szakképzésben és mesterképzésben is hangsúlyosabb szerepet tudunk vállalni. Terveink között szerepel, hogy tanműhelyünk legyen az országos cukrász mestervizsga központ. Hosszú távú célunk, hogy a mesterképzés mellett az OKJ-s képzésben is részt tudjunk venni. Óriási a jól képzett és önálló munkavégzésre képes munkaerő hiánya, tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne így legyen a jövőben. Teszünk azért, hogy motivált és szakmailag jól felkészült cukrászok lépjenek a munkaerőpiacra.Olyan referencia műhelyt hozunk létre, ami bázisa lesz ifjú tehetségeink és cukrászmestereink nemzetközi versenyekre való felkészítésének is.Az oktatóműhely három fő szakmai céllal működik majd:cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel atradicionális/hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére, a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségialapanyagok és technológiák használatának elsajátításáracukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a2. az MKIK-val együttműködve cukrász mestervizsga felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen az egész országban3. fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coaching-galIpartestületünk mindhárom területen évtizedek óta dolgozik és jelentős eredményeket ért el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös sajtótájékoztatóján …
Szerzetesek asztalánál címmel nyílt kiállítás Majkpusztán, a kamalduli remeteségben A magyarországi szerzetesrendek étkezési kultúrájának tárgyi emlékei láthatók azon a kiállításon, amely szombat délelőtt …