Csőposta Tisztújítás a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületében Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-27 9 perc átlagos olvasási idő 0 2,606 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott. Az ipartestület szervezeti felépítésében jelentős változások történtek, így az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat is több ponton változott. Mindkét dokumentum megtalálható az ipartestület honlapján (www.cukraszat.net). A közgyűlés által megválasztott új Elnökség tagjai: Erdélyi Balázs – szakmai elnök (FRER Cukrászat, Mestercukrász Kft., Budapest)Selmeczi László – társelnök (Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)Kiss Zoltán – alelnök (Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse)Ipacs Balázs – alelnök (Hisztéria Cukrászda, Budapest, Tápiószecső)Andrész Zoltán – elnökségi tag (Andrész Cukrászda, Biatorbágy)Auguszt József – elnökségi tag (Auguszt Cukrászda, Budapest)Balogh István – elnökségi tag (Mignon Cukrászda, Debrecen)Balogh László – elnökségi tag (Kézműves Cukrászda, Gyula)Csuta Zsolt – elnökségi tag (Csuta Cukrászda, Csákvár)Damniczki Balázs – elnökségi tag (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)Karl Zsolt – elnökségi tag (Karl Cukrászda, Dunaharaszti)Kiss Károlyné – elnökségi tag (Major Cukrászda, Budapest)Mészáros Gábor – elnökségi tag (Mészáros Cukrászda, Szombathely, Graz)Tóth Norbert – elnökségi tag (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)Urbán Ildikó – elnökségi tag (Ildikó Cukrászda, Szarvas)Varga Margit – elnökségi tag (ex. Zazzi Cukrászda, Budapest) A Felügyelő Bizottság tagjai: Nándori László – Felügyelő Bizottság elnöke (Nándori Cukrászda, Budapest)Bergmann Márta – Felügyelő Bizottsági tag (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)Tóth Zoltán – Felügyelő Bizottsági tag (Dolce Cukrászda, Tapolca) A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott.Az…Közzétette: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – 2019. február 27., szerda A szervezeti változások a generáció váltás, a hatékony működés és az ipartestület jövőképében meghatározott célok elérése érdekében történtek. Az ipartestület új székházában bemutató-képző cukrászműhelyt hozott létre, melyben a legnagyobb volumenű átalakítások megtörténtek, jelenleg a gépesítés és az eszközök beszerzése és telepítése van folyamatban. A képzőműhely alkalmas lesz az ipartestület rövid és hosszabb távú céljainak eléréséhez, ahol a szakképzésben és mesterképzésben is hangsúlyosabb szerepet tudunk vállalni. Terveink között szerepel, hogy tanműhelyünk legyen az országos cukrász mestervizsga központ. Hosszú távú célunk, hogy a mesterképzés mellett az OKJ-s képzésben is részt tudjunk venni. Óriási a jól képzett és önálló munkavégzésre képes munkaerő hiánya, tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne így legyen a jövőben. Teszünk azért, hogy motivált és szakmailag jól felkészült cukrászok lépjenek a munkaerőpiacra. Olyan referencia műhelyt hozunk létre, ami bázisa lesz ifjú tehetségeink és cukrászmestereink nemzetközi versenyekre való felkészítésének is. Az oktatóműhely három fő szakmai céllal működik majd: cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a tradicionális/hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére, a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségialapanyagok és technológiák használatának elsajátításáracukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a 2. az MKIK-val együttműködve cukrász mestervizsga felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen az egész országban 3. fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coaching-gal Ipartestületünk mindhárom területen évtizedek óta dolgozik és jelentős eredményeket ért el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Keresőkutyával védik a parlagi sasokat Keresőkutyával védik a parlagi sasokat Keresőkutya segítségével próbálja visszaszorítani a parlagisas-mérgezéseket a Magyar …
Több mint felével csökkent Hévízen a vendégéjszakák száma A múlt év első hét hónapjához képest 55 százalékkal csökkent Hévízen a vendégéjszakák száma, …