Főoldal Hírek Csőposta Tisztújítás a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületében

Tisztújítás a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületében

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,732
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott. Az ipartestület szervezeti felépítésében jelentős változások történtek, így az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat is több ponton változott. Mindkét dokumentum megtalálható az ipartestület honlapján (www.cukraszat.net).

A közgyűlés által megválasztott új Elnökség tagjai:

  • Erdélyi Balázs – szakmai elnök (FRER Cukrászat, Mestercukrász Kft., Budapest)
  • Selmeczi László – társelnök (Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)
  • Kiss Zoltán – alelnök (Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse)
  • Ipacs Balázs – alelnök (Hisztéria Cukrászda, Budapest, Tápiószecső)
  • Andrész Zoltán – elnökségi tag (Andrész Cukrászda, Biatorbágy)
  • Auguszt József – elnökségi tag (Auguszt Cukrászda, Budapest)
  • Balogh István – elnökségi tag (Mignon Cukrászda, Debrecen)
  • Balogh László – elnökségi tag (Kézműves Cukrászda, Gyula)
  • Csuta Zsolt – elnökségi tag (Csuta Cukrászda, Csákvár)
  • Damniczki Balázs – elnökségi tag (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)
  • Karl Zsolt – elnökségi tag (Karl Cukrászda, Dunaharaszti)
  • Kiss Károlyné – elnökségi tag (Major Cukrászda, Budapest)
  • Mészáros Gábor – elnökségi tag (Mészáros Cukrászda, Szombathely, Graz)
  • Tóth Norbert – elnökségi tag (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)
  • Urbán Ildikó – elnökségi tag (Ildikó Cukrászda, Szarvas)
  • Varga Margit – elnökségi tag (ex. Zazzi Cukrászda, Budapest)

A Felügyelő Bizottság tagjai:

  • Nándori László – Felügyelő Bizottság elnöke (Nándori Cukrászda, Budapest)
  • Bergmann Márta – Felügyelő Bizottsági tag (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)
  • Tóth Zoltán – Felügyelő Bizottsági tag (Dolce Cukrászda, Tapolca)

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott.Az…

Közzétette: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – 2019. február 27., szerda

A szervezeti változások a generáció váltás, a hatékony működés és az ipartestület jövőképében meghatározott célok elérése érdekében történtek.

Az ipartestület új székházában bemutató-képző cukrászműhelyt hozott létre, melyben a legnagyobb volumenű átalakítások megtörténtek, jelenleg a gépesítés és az eszközök beszerzése és telepítése van folyamatban.

A képzőműhely alkalmas lesz az ipartestület rövid és hosszabb távú céljainak eléréséhez, ahol a szakképzésben és mesterképzésben is hangsúlyosabb szerepet tudunk vállalni. Terveink között szerepel, hogy tanműhelyünk legyen az országos cukrász mestervizsga központ. Hosszú távú célunk, hogy a mesterképzés mellett az OKJ-s képzésben is részt tudjunk venni. Óriási a jól képzett és önálló munkavégzésre képes munkaerő hiánya, tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne így legyen a jövőben. Teszünk azért, hogy motivált és szakmailag jól felkészült cukrászok lépjenek a munkaerőpiacra.

Olyan referencia műhelyt hozunk létre, ami bázisa lesz ifjú tehetségeink és cukrászmestereink nemzetközi versenyekre való felkészítésének is.

Az oktatóműhely három fő szakmai céllal működik majd:

  1. cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a
  • tradicionális/hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára,
  • a hagyományos receptúrák megőrzésére,
  • a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi
  • alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására
  • cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a

2. az MKIK-val együttműködve cukrász mestervizsga felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen az egész országban

3. fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coaching-gal

Ipartestületünk mindhárom területen évtizedek óta dolgozik és jelentős eredményeket ért el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…