Ajánló OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny 2019: Ők a döntősök! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-27 7 perc átlagos olvasási idő 0 2,580 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! 2019-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével hirdette meg az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt, melyre várták az ország minden tájáról a versenyezni kívánó közétkeztetőket, akik összemérnék tudásukat, vagy csak megmérettetnék magukat. A verseny fővédnökségét Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese vállalta magára. A verseny kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Táplálékérzékenység a közétkeztetésben”. A szervezők a versenyben a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menü elkészítését várják a nevezőktől. Cél az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, azok egészségesebb elkészítése. Egy reális, alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kell a 3 fogásos menüt készíteni. A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól, mely nevezésekben megmutatkozott a hazai szakemberek kreativitása, amit befolyásolt a verseny során készülő ételek kötelezően felhasználandó alapanyaga a vadhús és a Naszálytej Zrt. Magic Milk Laktózmentes BIO tej 1,5%. A zsűrizés során a pályamunkák egy-egy sorszámot kaptak, amit kizárólag a szervezők ismertek, a versenyzők nem, ezt juttatták el a zsűri felé, így ők a számokkal ellátott ételeket bírálták. A szervezők így érték azt el, hogy az étel értékelésénél kizárólag az étel számítson és a zsűrit semmi ne befolyásolhassa. A döntőbe jutott csapatok a következők: Hunguest Grandhotel csapataFöldváry konyha VácDebreceni Reménysugár GyermekotthonEurest BudapestGasztVitál 1. csapataGumi-SztárcsirkékHMSZNZRTKurityáni Községi KonyhaTündérkert csapatSzentesi friss legénykékFincsi TeamCSVG KFT. Csurgó A verseny a döntővel folytatódik, ahol már az is eldől, hogy melyik csapat lesz a „2019-es év Közétkeztetője”. A döntő május 25-én a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola tankonyháján kerül megrendezésre. Szakmai Zsűri: Endrédi Zsolt a szakmai zsűri elnöke, Mesterszakács. Az art’otel Budapest konyhafőnökeÁcs Lajos Mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnökeGyetvai György Konyhafőnök, Király 100 – Gastro CornerOrtó Gyula Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok mesterszakácsKelemen Helmut Mesterszakács, szakoktató. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének alelnökeKocsonya Kálmán Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktatóVárhelyi Miklós Szakács szakoktató, Olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakács Gyerek zsűri: Pimvicska-Danyi Lara (8 éves)Canizzo Benedetta (15 éves) a Dobos C. József szakiskola tanulója, az “OKÉS” szakácsverseny gyerekzsűrijének elnökePimvicska-Danyi Botond (10 éves)Gyuris Botond (10 éves) A verseny további részletei a www.etrendegyesulet.hu/okes weboldalon elérhetők. Szakmai partnerek: Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és SzakközépiskolaEgészséges Táplálkozásért Egyesület; Biokontroll Hungária Kft.; Biokultúra szövetség. A verseny támogatói: Aviko;Friedmann csoportHelit Kft;MirbestNaszálytej Zrt.Oldalas magazin
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Koronavírus: szakértők cselekvési terveket javasolnak a cégeknek A magyar munkajogi szabályozásnak nincsenek előírásai járványhelyzetre, de a koronavírus terjedésére a cégeknek is …
Valentin napi Fitt délutánt tartanak Kunszentmiklóson Valentin napi Fitt délutánt tartanak Kunszentmiklóson 2015. február 14-én szombaton, immáron második alkalommal rendezik meg …