Csőposta Röpködtek a csillagok a Gourmet sajtótájékoztatóján Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-04-12 9 perc átlagos olvasási idő 0 1,734 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Röpködtek a csillagok a Gourmet sajtótájékoztatóján A hazai gasztrotörténelem talán soha vissza nem térő pillanatával kötötte össze idei sajtótájékoztatóját a legmenőbb kulináris élményhömpöly, a Gourmet Fesztivál: az öt Michelin-csillagos étterem séfje egy ötfogásos ebédmenüt készítettek a vendégek számára. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál most is Pünkösdkor, azaz május 12-15. között várja a gasztrokalandorokat a Millenárison, csakúgy mint tavaly, de idén több változás is lesz. A legjobbak egy helyen A Gourmet továbbra is az egyetlen olyan rendezvény, ahol felvonulnak az ország top éttermei, és a legjobb enni és innivalókat gyűjti egy helyre a gasztronómia világából. Legyen az étterem, borászat, cukrászda, vagy egyéb finomság. Idén tovább bővül a kínálat, hisz’ immár több mint 120 kiállító vesz részt az eseményen. Itt lesznek a legjobb fővárosi és vidéki éttermek, önálló helyszínt kapnak a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája és a szintén Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k), Gianni lángososa (Fritu), az Aranykaviár street food kiadásban (MoszkaTér), vagy Szabó Győző kulináris kalandja, a Steamboo. Cukrászatok közt ott a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud Kávéház. Lesz gondosan válogatott, minőségi streetfood, pékségek, különböző kézműves termékek és mindenféle ínyencségek. Italfronton is erős a Gourmet: Magyarország legjobb borászatai mellett pálinkászatok, és a már a gasztronómiában is helyet követelő kézműves sörfőzdék kínálatát is mustrálhatják majd a résztvevők. Hal és vad Új koncepció a Gourmet-n, hogy míg korábban egy-egy étel került a fókuszba, ezúttal két alapanyag, a hal és a vad mozgatja meg a mesterszakácsok fantáziáját. Mindemellett természetesen saját éttermük legjobb fogásait is elkészítik majd. A két alapanyag apropója pedig, hogy a Gourmet-t közvetlen megelőzően Budapesten zajló, a világ leghíresebb szakácsversenyeként számontartott Bocuse d’Or európai versenyén hal és vad, pontosabban a kecsege és a gímszarvas lesz a két alapanyag. A 20 ország részvételével zajló verseny és a Gourmet összefonódásának nem ez az egyetlen közös pontja: a Gourmet első napján rendezik majd a Bocuse d’Or zártkörű búcsúeseményét, az ún. Bajnokok reggelijét, amelyet követően a verseny résztvevői és a nemzetközi sajtó képviselői a fesztivált is bejárják majd. 5 +1 Michelin-csillagos étterem séfje, Szabó Győző és a kardhal Folyamatos programokat kínál idén is a Gasztroszínpad, ahol találkozhatunk a Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Tanti és a Costes Downtown, azaz a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, emellett fellép Pesti István is, aki a Tantinak szerzett anno csillagot. Megismerhetjük a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar csapatát, akik versenyélményeiket mesélik majd el, de színpadra lép Szabó Győző is, aki ezúttal nem a színészmesterség, hanem a főzés területén mutatja meg képességeit. Sőt tanúi lehetünk majd annak is, hogyan trancsíroznak fel szakszerűen egy kardhalat. Új programhelyszín: Gourmet workshop Idén már nem csak kóstolgathatjuk az ország legjobb falatjait, de el is leshetjük a mesterfogások készítését a kulináris világ számtalan területén. Megtudhatjuk, hogy milyen a pék, ha kreatív, hogyan kerül új megközelítésbe a főzelék, mi kell a jó BBQ-hoz, hogyan bontunk halat, mivel díszítjük a kávét és mi fán terem a trüffel? Május 12-én tehát indul a Gourmet, a napijegy 3.900 forint, ami mellé ajándékok sorát kapja a látogató: egy Spiegelau pohár, egy csésze kávé, streedfood falatkák, pezsgőkóstoló, BalatonBor kóstoló, Fuxli borkóstoló, valamint egy Jamie Magazin jár is a belépő mellé, nem beszélve a Gasztroszínpad ingyenes előadásairól és kóstolóiról. Kép:Zipp.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nemzetek kultúrája, gasztronómiája a Göcseji Falumúzeumban Nemzetek kultúrája, gasztronómiája a Göcseji Falumúzeumban A lengyel, a mongol, az orosz és …
A járványhelyzet testi-lelki jóllétre gyakorolt hatását is vizsgálják A koronavírus és a járványhelyzet testi-lelki jóllétre gyakorolt hatását vizsgáló nemzetközi felmérésben is részt …