Főoldal Hírek Átólzéig Itt a kiemelt téli ellenőrzés

Itt a kiemelt téli ellenőrzés

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,595
 ehaccp_topbanner3.jpg

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően december elsejétől az egész ország területén téli szezonális élelmiszer-ellenőrzést rendelt el az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Zsigó Róbert. Az idei ellenőrzés december elseje és december 31-e között lesz.

A téli felülvizsgálat célja, hogy az ünnepek előtti időszakban megnövekedett forgalom mellett is teljesüljenek az élelmiszerbiztonsági és minőségi követelmények az élelmiszer-előállításban és a forgalmazásban. A szezonális ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberi az éves hatósági ellenőrzési tervükben meghatározottak szerint végzik el, tekintettel a megadott célterületekre és kiemelt termékekre.

A december 1-je és 31-e között zajló ellenőrzések során főként azokra a termékre fókuszálnak, amelyek népszerűek a karácsonyi időszakban. Ennek megfelelően fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús; hal és haltermékeket; a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket; az újév egyik legkeresettebb termékét a virslit, az édesipari termékeket, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, a borászati termékek közül a bort és a pezsgőt, valamint figyelnek az élő állatok szállítására is.

Az ellenőrzéskor kiemelt figyelmet kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények; a hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is.

A felmerülő élelmiszerlánc-biztonsági problémák esetén továbbra is a vásárlók rendelkezésére áll a NÉBIH zöld száma (06-80/263-244), valamint a hatóság által bevezetett mobil alkalmazása, a NÉBIH Navigátor.a

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…