Főoldal Hírek Átólzéig Javíthatja az agy teljesítményét a sör

Javíthatja az agy teljesítményét a sör

2 perc átlagos olvasási idő
0
830
 ehaccp_topbanner3.jpg

Javíthatja az agy teljesítményét a sör

 

A sör alapvető összetevőjében, a komlóban található vegyület, a flavonoid egereken végzett kutatás során hatékonyan növelte a memóriát és az agyi teljesítményt – számol be az eredményekről aFox News.
 
Az Oregon Állami Egyetem által végzett tanulmány keretében arra voltak kíváncsiak, hogy a komlóban található legfőbb flavonoid-összetevő, a xanthohumol vajon segíti-e a memória és az agyi teljesítőképesség romlásának megelőzését. 
A fiatal és idősebb egerekből álló csoportot nyolc héten keresztül etették az említett összetevővel, majd azt találták, hogy a fiatal egerek térbeli memóriája és kognitív képessége jelentősen javult ennek hatására. Az idősebb egerek azonban semmiféle változást nem mutattak. 
Az eredmények azt sugallják, hogy a xanothohumol hatékonyan kezelheti a kognitív problémákat, de senkinek nem javasolják, hogy azt sörrel vigye be szervezetébe.
 

OrientPress Hírügynökség (OPH)/ Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták

Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora kö…