Csőposta Pulykát a piknikkosárba Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-06-23 6 perc átlagos olvasási idő 0 699 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Itt a nyár, ilyenkor még a megrögzött otthonülők is a szabadba kívánkoznak. Kirándulás helyett vagy mellett élvezhetjük a szabadtéri étkezés örömeit. Terítsünk plédet, pakoljunk hűtőtáskákba és ha az időjárás engedi, irány a rét! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint: egy jó piknikezés némi előrelátást igényel. Ugyan kinek van kedve a békés szemlélődés helyett azon bosszankodni, hogy valami otthon maradt? A legfontosabb a pokróc, amin az egész társaság elfér. A második az ételek tálalásához szükséges eszközök megléte (evőeszközök, tányérok, poharak, abrosz stb.). Fontos a szemeteszsák, és nélkülözhetetlen a naptej, a kullancs és szúnyogriasztó. Gyerekesek készüljenek árnyat adó sapkával, napernyővel is. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?TésztasalátaGyerekek nagy kedvence lehet a hideg tésztasaláta, melyet kedvünkre variálhatunk zöldségekkel, tejszínes vagy paradicsomos szósszal, és ha húst is szeretnénk belecsempészni, akkor remek alkalom megszerettetni a kisebbekkel a pulykát. A tejszínes változathoz passzol a pulykasonka, a paradicsomoshoz a pulykakolbász. A kisebbek ösztönösen a gyengédebb ízvilágot kedvelik, a Gallicoop termékei könnyű, ám finoman fűszerezett húsok, melyeket a nagyobbak is értékelnek majd.FasírtgolyókA hidegen is finom fasírt készülhet zöldségből, de ha a hagyományokhoz ragaszkodunk, válasszuk a húsos változatot! A vörös húsoknál egészségesebb alternatíva a pulykafasírt. A Gallicoop darált pulykacombja változatosan fűszerezhető. Kicsiknek készíthetünk enyhén fűszerezett, egyszerű gombócokat, míg a felnőttek fasírtjait megbolondíthatjuk csipetnyi chilipaprikával.SzendvicsekHa nem akarunk túl sok időt a konyhában tölteni, egyszerű miniszendvicseket csomagoljunk! Ezekben is remekül mutat a pulykasonka, vagy egy finom sajt, esetleg zöldségpástétom vegán barátainknak. A lényeg, hogy ne rakjunk túl folyós szószt a péksüteménybe, mert az utazás során eláznak a szendvicsek, mire elfogyasztanánk őket.DesszertEz is lehet édes és sós! A legjobbak a száraz kekszek, sütemények, vagy egy tál finom eper. A habos szeleteket hagyjuk inkább a hűtőben, mert a tejszín könnyen romlik jó időben. A legjobb limonádéval, vagy ásványvízzel leöblíteni a finomságokat, de ha igazán megadnánk a módját, akár egy üveg pezsgőt is kipukkanthatunk. Már csak azt kell eldönteni, ki legyen a sofőr hazafele… Recept:Fokhagymás-római köményes fasírtgolyó ropi pálcán4 főre50 dkg Gallicoop darált pulykahús5 gerezd fokhagyma1 tk sóFrissen őrölt bors1 tk őrölt római kömény1 zacskó ropiSütéshez olaj vagy kókuszzsírA húst jól összedolgozzuk az áttört fokhagymával, fűszerekkel. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró olajban vagy kókuszzsírban kisütjük. Ropit szúrunk a golyókba, és már kész is a kézreálló, könnyű fogás.
A mai naptól a #vadateszem kampány ajánlatai válthatják fel a Márton-napi libavacsorákat az éttermekben, szállodákban.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Egy Szürke nap margójára 2021. május 4.-én került megrendezésre a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSZTE Kft.) szervezésében …
Sört, banánt és kólát rendelnek a legtöbben Reggel a kakaós csigára esküszünk, este pedig a hideg sör fogy legjobban, legalább is …