Főoldal Hírek Színes Hiánycikk lett Amerikában a hálaadási pulyka

Hiánycikk lett Amerikában a hálaadási pulyka

4 perc átlagos olvasási idő
0
516
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hiánycikk lett az amerikai hálaadási pulyka és az ünnepi vacsora egyéb hozzávalói a globális ellátási láncokban jelentkező problémák miatt – jelentette a The Wall Street Journal kedden, hozzátéve, hogy jelentősen drágulnak az élelmiszerek az Egyesült Államokban.

A jobboldali üzleti-politikai napilap online cikke szerint az amerikai boltokban árult pulykakészlet 60 százaléka elfogyott, de alacsony a kínálat vörösáfonyaszószból, jam gyökérből, édesburgonyából, és a különféle amerikai pitékből is. Az elemzés szerint az élelmiszerek és háztartási szerek kínálata átlagosan 4-11 százalékkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál, annak ellenére, hogy az amerikai szupermarketek üzemeltetői idén korábban kezdték el az ünnepi hozzávalók beszerzését.

A Breitbart jobboldali napilap online kiadása arról tudósít, hogy a feldolgozott pulyka ára 40,7 százalékkal, a gabona ára 40,8 százalékkal, a marha- és borjúhús ára 41,5 százalékkal nőtt az elmúlt évi adatokhoz képest. Összességében az élelmiszerárak átlagosan 10,5 százalékkal nőttek a 2020-as átlagárhoz képest.

Az amerikai benzin ára csaknem 90 százalékkal emelkedett, bár a repülőjegyek ára lényegében nem változott tavalyhoz képest, és még mindig a koronavírus-járvány előtti idők árszintje alatt van.

Az otthoni fűtőolaj ára 115 százalékkal, a háztartási földgáz ára 28,7 százalékkal, a háztartási elektromos áram ára 5,6 százalékkal nőtt.

Az Egyesült Államokban 6,2 százalékos volt az októberi infláció az egy évvel korábbi adathoz képest, amely 30 éves rekordot jelent az amerikai gazdaság történetében.

Az amerikai munkaügyi hivatal legújabb statisztikái szerint az Egyesült Államokban októberben 0,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak szeptemberhez képest.

OPH/Pixabay
  • Ünnepi fogást pulykából

    A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a puly…
  • És te miért vagy hálás?

    Tedd sajátoddá a Hálaadás ünnepét! Minden november utolsó csütörtökén egy kontinensnyi ors…
  • A pulykahús találkozása az ősszel

    A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Meleg levesekkel és …
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?M…