Csőposta Kezdjük pulykahússal a napot! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-01-28 7 perc átlagos olvasási idő 0 589 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre! Az emberek körülbelül fele nem kívánja a korai étkezést. Ennek sok oka lehet: egyszerűen nincs idő leülni a reggeli rohanásban, a gyomor túlságosan összeszűkül, vagy éppenséggel a „nélkülözhetetlen” kávé nyomja el az étvágyat. Pedig az érvek a reggeli mellett felülírják a lustaságot. Például azok, akik reggeliznek, kevésbé hajlamosak a hízásra. A korai órákban elfogyasztott ételmennyiség gyorsabban felszívódik és könnyebben hasznosul, egyensúlyban tartja vércukorszintünket. A fogyáshoz fontos, hogy jó minőségű ételt vegyünk magunkhoz. A reggeli a léleknek is jót tesz: sok családnak hiányzik az együttlét a hétköznapokban, de a reggelből egy kis tervezéssel ki lehet alakítani egy közös, nyugodt fél órát. A családtagok eltérő ritmusa miatt ritkán jön össze az együtt elköltött vacsora, ellenben a reggeli kiváló lehetőség arra, hogy együtt köszöntsük a napot, eltervezzük óráinkat és a jövőt. Na de mit együnk? A Galllicoop szakemberei szerint pulykát, mert az fehérjében gazdag, kalóriában szegény hús, amely hosszú időre eltelíti, mégsem nehezíti el a szervezetet. Megfelelő zöldségekkel, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalva tápláló reggeli, amivel könnyebben kihúzzuk ebédig, mint zabpehellyel vagy édes péksüteménnyel, ami sok ember számára nem bizonyul elegendőnek. Inspirációk: Pulykasonkás-omlettes tortilla A tortilla mindenféle formában tálalva nagyon finom. Omlettel és pulykasonkával kellő energiát ad a következő étkezésig. Szupergyors reggeli, főleg ha van kész tortilla lapod. Sült pulykamell szendvicsben A vacsora maradékát újra álmodhatjuk egy szendvicsben. Nem kell más, csak egy finoman grillezett pulykamell szelet, majonéz, jégsaláta, és megvan az energia egy fárasztó, munkával teli délelőtthöz. Tojásos pulykakolbászos töltött bagett A magyaros ízek kedvelőinek találták ki a pulykakolbászt, mely a sertésnél tisztább, értékesebb állati fehérjéket tartalmaz, de őrzi a kolbászok jellegzetes aromáját. Főtt tojással, vagy rántottával társítva, bagettbe töltve már kora reggel elmondhatjuk: ma is történt velünk valami jó. Bombay eggs Igazi hétvégi reggeli, tele ízzel és energiával, akár brunch-nak is megfelelő fogás, ha meg akarjuk úszni az ebédet. Lényege egy indiai fűszerekkel megbolondított lecsóalap, melybe pulykasonkát pirítunk, és a tetejére tojásokat rotyogtatunk. Gazdag friss zöldségekben, piros színe pedig azonnal jókedvre derít. Archívum Szallas.hu: a magyar utazóknak idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger Parajd – MTÜ továbbra is számos élménnyel várja a látogatókat a Sóvidékre Fehérbe öltözött a belváros – VIII. Szakácsfelvonulás a gasztronómia tiszteletére Balatoni vörösbor történelmi sikere a világ legnagyobb borversenyén Akár 40 foknál is melegebb jöhet idén nyáron: így védekezhetnek a gazdák a 2025-ös hőhullámok ellen
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Pikáns pulykaragu, párolt rizzsel Pikáns pulykaragu, párolt rizzsel Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg pulykamell 5 dkg …
Megalakult az MKIK Élelmiszergazdasági Kollégiuma A kollégium tevékenységébe tartozik többek között a közigazgatási egyeztetések során megküldött, élelmiszergazdaság tárgykörét érintő …