Portré Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a cukrász Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-02-24 11 perc átlagos olvasási idő 0 179 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A vidéki gasztranómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal Örülhetnek a helyiek, hiszen február 8.-án megnyitotta kapuit Nagykanizsán, a kertváros központjában elhelyezkedő, modern cukrászatot képviselő desszertműhely, a Jakabkúti utcában.A cukrászséf a különlegességeit eddig csak előadásokra készítette, ám a műhely megnyitásával már egy nagyobb közönség is hazaviheti otthonaiba ezeket a finomságokat.A megnyitóra rengetegen ellátogatottak köztük helyiek, és külvárosiak egyaránt.„Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra a karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel. Szívmelengető érzés a vendégek mosolyát látni, amikor a kezükbe adom a számukra elkészített édességet„- árulta el a világhírű cukrászséf.Emellett a közelben élők számára is nagy öröm lehet, hiszen vidéken nehezebb hozzájutni olyan minőségű desszertekhez, mint amelyek Budapesten találhatóak. Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez A desszertműhely a kertváros szívében helyezkedik el, hangulatos kis kerttel, és egy nagy parkolóval kiegészítve. A közelben megtalálható játszótér, focipálya és számos kikapcsolódási lehetőség a családosok és a gyermekek számára.Tervben van egy kisebb kerthelység kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat.Mindenképp érdemes ellátogatni, ha egy hangulatos hétvégi családi programra vágyunk, páratlan ízélménnyel társítva. A cukrászda keddtől-szombatig várja vendégeit. Prémium minőségű alapanyagok Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket, amelyeket folyamatosan tovább fejlesztenek, alapanyag és eszköz használat szempontjából is, a legújabb technológiával.A hely egyik érdeme közé tartozik az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek, hanem napi szinten újra alkotják őket, így frissen, és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek, a” kevesebb, de frissebb” elvet alkalmazva.Igazi, és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a málna, áfonya, szeder, mangó maracuja, egészen az érdekes, és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból, és dél-amerikai csokoládéból készítik el, melyeket világhírű francia pürékkel ízesítik.Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt, és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az Őrségi ízek alkalmazása. A kínálatban popcorn pohárkrém és újra gondolt Rigójancsi is megtalálható A repertoárban többnyire át dolgozott magyar klasszikusok találhatóak, amelyek könnyedek, kifinomultak, és a legminőségibb alapanyagokból készülnek.Ilyen klasszikusok például a Rákóczi túrós, a Somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől ízviláguk még különlegesebbé válik.A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves Rigójancsit, ami könnyű vajas piskótájával, és a valódi csokoládékrémével mennyien édes pillanatokat okoz a vendégeknek.A Rigójancsi igazi prémium minőségű vajból, és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben, amely keserű, de mégis édes ízvilágával harmóniát teremt.A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcorn pohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül.Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu, és a csokoládés lúdláb desszert.Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében, tíz féle ízkombinációban. A környezettudatosság is alapelv A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek, éppen ezért pohárkrémeiket üvegpohárban kínálják fel, amely visszaváltható a következő vásárlásnál.Nagyon hálásak azért is, ha valaki saját dobozzal érkezik, amelybe bele tudják tenni az elkészült süteményeket, ezzel is védve a környezetet. Sikerek és mérföldkövek Jakabfi Dávid az elmúlt évek során több kitűzött célját már elérte, mégis mindig újabb feladatokat állít maga elé.„Úgy érzem, elérkeztem egy újabb mérföldkőhöz a karrieremben, és az is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az esküvők desszert asztalára én készíthetem el az édességeket” – tette hozzá.Dávid világszerte számos tanfolyamot tartott, és top kategóriás vidéki cukrászdában oktatott már. Elmondása szerint most ő maga is egy ilyen, felsőkategóriás vendéglátó egységet szeretne létrehozni. (X) A Metro megkezdte a Michelin-táblák kiszállítását Kisült a világbajnok rántott hús Hiperaktivitás, figyelemzavar: pszichiátriai betegségek-e valójában? Egy hét múlva kezdődik az első Miskolci Piknik Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
A burgonya 50 arca – Aviko burgonya kóstoló Az Étrend – Magyar konyhafőnök Egyesülete június havi workshopjának a Kaltenberg kantin adott otthont. …
Halloweeni programok pénteken a Füvészkertben Halloweeni programokkal, többek közt kézműves foglalkozásokkal, kiállítással, seprűfutással és félelmetes pálmaházi túrával is várják …