Főoldal Hírek Átólzéig 5 leghangulatosabb Adventi családi program

5 leghangulatosabb Adventi családi program

5 perc átlagos olvasási idő
0
968
 ehaccp_topbanner3.jpg

5 leghangulatosabb Adventi családi program

 

Még karácsony előtt kimozdulhatunk pár napra, néha nem árt rápihenni az ünnepekre, mézes pálinkát, sparhelten készült ételeket kóstolni, és egyúttal a hiányzó az ajándékokat is beszerezhetjük, amíg a gyerekek bábelőadáson, szalmalabirintusban vagy a kisvasúton szórakoznak. 
 
 

Advent Szilvásváradon

November 30., december 6., 7., 14., 21.
Téli erdei kisvonatozásra indulhatunk Szilvásváradról a Szalajka-völgybe, ahol friss levegő és a ropogós természet mellett adventi hangulattal és programokkal is kedveskednek. A végállomásnál forró italok, gyertyagyújtás, 6-án Mikulás műsor és sok-sok ajándék lesz. December 21-én az erdei állatok karácsonyát ünnepelhetjük meg, melyen répával, káposztával, almával lephetjük meg az őzeket, szarvasokat és nyuszikat. 
 

Méz és Mézeskalács Fesztivál Gyulán

December 12-14.
Kellemes hétvégét tölthetünk el Gyulán családostul. A város fantasztikus hangulatú, a Várfürdőben pedig szórakozni, kikapcsolódni és regenerálódni egyaránt érdemes. December 12-én startol az adventi időszak nagy rendezvénye, mely több szálon is izgalmakban bővelkedik. Azonban a vasárnap lesz a gyerekeknek a legérdekesebb, hiszen alkalmi mézeskalácsműhelyen vehetnek részt, lesz bábelőadás és rengeteg mézes finomságot lehet megkóstolni. 
 

Advent Budapesten

November 28. – december 24.
A Téli Fesztivál a Városháza Parkban igazi családi vásárnak tekinthetjük. Itt állítják fel Magyarország legnagyobb karácsonyfáját a fűthető sátorban színházi előadások lesznek, emellett rengeteg koncertet, műsort és hagyományőrző előadást láthatunk a színpadon. A Bazilika előtti vásáron viszont idén is lesz koripálya, tehát a sportosabb gyerekekkel érdemes átnézni oda is. 
 

Advent Kaposváron

November 30. – december 21.
Kaposváron a Karácsonyi Ünnepi Hetek alkalmával a székesegyház oldalában faragott betlehemet láthatunk. A főtéren Pajta Színházban betlehemes játékok és koncertek lesznek. Ha már nagyon átfagytunk keressük fel a közeli élményfürdőt! Sőt, ha már a környéken járunk, engedjünk a gyerekek nyaggatásának és nézzünk el Patcára, a Katica Tanyára is. 
 

Advent Szegeden

November 28. – december 23.
Talán a legizgalmasabb programot találhatják meg a gyerekek a Szegeden a Dugonics téren, ahol az adventi vásáron több mint 1000 bálából álló szalmalabirintusban lehet fogócskázni, bújócskázni, sőt egy igazi fatoronyra is felmászhatnak.  Ha kifáradtak, a mesemondó faházban kicsit kipihenhetik magukat. 
 
 
 Itthon.hu / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?M…