Főoldal Hírek Átólzéig Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával

Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,717
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg sertéstarja
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 db kígyóuborka
  • 4 evőkanál méz
  • 2 dl olaj
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,04 kg feketebors (őrölt)
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 db narancs
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,5 dl fehérbor ecet
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl olivaolaj

 

A tarját szeleteljük, kissé megütögetjük, majd mustáros, borsos pácba helyezzük. Pihentetés után grillen megsütjük. Mikor már majdnem kész, akkor elkészítjük hozzá a marinádot, amely apróra vágott paprikából és petrezselyemből, mézből, narancsléből és dijoni mustárból áll. Ha ezt kikevertük, akkor ezzel bekenjük a hússzeleteket.

Közben elkészítjük a salátát, melyhez a megtisztított zöldségeket (kígyóuborka, lilahagyma, paradicsom, paprika) felkockázzuk majd az ecetekkel és az olivaolajjal elkeverjük.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A salátát a tányérra tesszük, majd a grillezett tarját mellé helyezzük, amelyeket ha szükséges még vékonyan megcsurgatjuk a mézes mustáros szósszal.

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …