Főoldal Hírek Átólzéig Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával

Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
722
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg sertéstarja
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 db kígyóuborka
  • 4 evőkanál méz
  • 2 dl olaj
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,04 kg feketebors (őrölt)
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 db narancs
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,5 dl fehérbor ecet
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl olivaolaj

 

A tarját szeleteljük, kissé megütögetjük, majd mustáros, borsos pácba helyezzük. Pihentetés után grillen megsütjük. Mikor már majdnem kész, akkor elkészítjük hozzá a marinádot, amely apróra vágott paprikából és petrezselyemből, mézből, narancsléből és dijoni mustárból áll. Ha ezt kikevertük, akkor ezzel bekenjük a hússzeleteket.

Közben elkészítjük a salátát, melyhez a megtisztított zöldségeket (kígyóuborka, lilahagyma, paradicsom, paprika) felkockázzuk majd az ecetekkel és az olivaolajjal elkeverjük.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A salátát a tányérra tesszük, majd a grillezett tarját mellé helyezzük, amelyeket ha szükséges még vékonyan megcsurgatjuk a mézes mustáros szósszal.

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…