Átólzéig Receptek Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-31 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,717 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mézes-mustáros, grillezett sertéstarja, görög salátával Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertéstarja 30 dkg paradicsom 20 dkg feta sajt 2 db kígyóuborka 4 evőkanál méz 2 dl olaj 2 db kápia paprika 1 fej lilahagyma 0,04 kg feketebors (őrölt) 3 evőkanál mustár 1 db narancs 0,5 dl balzsamecet 0,5 dl fehérbor ecet 2 evőkanál dijoni mustár 1 dl olivaolaj só A tarját szeleteljük, kissé megütögetjük, majd mustáros, borsos pácba helyezzük. Pihentetés után grillen megsütjük. Mikor már majdnem kész, akkor elkészítjük hozzá a marinádot, amely apróra vágott paprikából és petrezselyemből, mézből, narancsléből és dijoni mustárból áll. Ha ezt kikevertük, akkor ezzel bekenjük a hússzeleteket. Közben elkészítjük a salátát, melyhez a megtisztított zöldségeket (kígyóuborka, lilahagyma, paradicsom, paprika) felkockázzuk majd az ecetekkel és az olivaolajjal elkeverjük. Ezek után már csak a tálalás van hátra. A salátát a tányérra tesszük, majd a grillezett tarját mellé helyezzük, amelyeket ha szükséges még vékonyan megcsurgatjuk a mézes mustáros szósszal. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat Budapest, 2022. december 7. – Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor …
Indul az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallása Május 3-tól lesz elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 2017. évi elektronikus bevallási felülete. Az élelmiszerlánc …