Főoldal Hírek Kultúra A villamosok után a metrók is zenélni fognak

A villamosok után a metrók is zenélni fognak

4 perc átlagos olvasási idő
0
742
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az idén 50 éves BKV járművei és területei egyre gyakrabban töltenek be kultúraközvetítő szerepet is a főváros életében. Ebben a hónapban már második alkalommal nyújtanak zenés különlegességet a közösségi közlekedést választó közönségnek.

 

Ez az immár hagyományosnak tekinthető misszió mindannyiunk örömére szolgál. A legújabb csemegét – a Klasszik Rádóval és a Budapesti Vonósokkal együttműködve – szeptember 17-e és 20-a között, az M4 metró utasainak szánják.

 

A szeptemberi akusztikus minikoncertek megrendezésében a BKV partnere a Klasszik Rádió 92.1,, a hétköznapokból kikapcsoló, stresszmentes, stabil nyugalmat, harmóniát sugárzó adó, ahol a legkedveltebb, minőségi zeneművekből és napjaink filmzenéiből álló válogatás hallható.

Másik partnerük – amely a magasszintű zenei élményt szolgáltatja – a Budapesti Vonósok Kamarazenekar. A Budapesti Vonósokat 1977-es alakulása óta az ország legjobb zenekarjai között tartják nyilván, kezdetek óta meglévő állami minősítése, nemzetközi kamaraverseny díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

Az M4 utasai jegy- vagy bérlet birtokában 4 napon keresztül, a 17 és 18 óra közötti időszakban, meglepetésszerűen, mintegy 25 percben, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei a magas színvonalú programnak az alábbi elosztásban:

 • szeptember 17., hétfő – Kálvin tér
 • szeptember 18., kedd – Móricz Zsigmond körtér,
 • szeptember 19., szerda – Rákóczi tér,
 • szeptember 20., csütörtök – Szt. Gellért tér.

A műsorban hallható zeneművek: Mozart: Kis Éji Zene, első tétel, Weiner: Róka tánc, Strauss: Picciaco Polca, valamint Vivaldi: Négy évszak, Tavasz, első tétel, Ősz, első tétel és Ősz, harmadik tétel.

 

 

OPH/BKV Kép: Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
 • Rengeteg az elektronikus hulladék

  A kidobott elektronikus eszközök tömege idén meghaladja az 57 millió tonnát, ami több, min…
 • Idén is megrendezik az Erdők Hetét

  A XXV. Erdők Hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött …
 • Kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

  Több eseménnyel is megemlékezik a 2014-ben elhunyt Jancsó Miklós filmrendezőről születésén…
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Magyarország étele 2022: Szürkemarha a középpontban

A magyar szürkemarha húsa lesz a kötelező alapanyag a Magyarország étele 2022 szakácsverse…