Főoldal Hírek Csőposta Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány

Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány

4 perc átlagos olvasási idő
0
414
 ehaccp_topbanner3.jpg

A kormány úgy döntött, hogy az iskolákat március 7-től egy hónapra, míg az üzleteket március 22-ig bezárja a romló járványügyi adatok miatt. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a kormányinfón.

Az elhunytak száma az elmúlt három napban 130 körül alakult, míg a napi új fertőzések száma folyamatosan emelkedett. Kedden 2764, szerdán 4211, tegnap pedig 6278 új esetet regisztráltak. Lélegeztetőgépre 581, 622 és 639 beteg szorult ezeken a napokon – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Hangsúlyozta, hogy a vírus terjedése nő, és a reprodukciós ráta a legmagasabb Európában. Hozzátette, az operatív törzs azt javasolta, hogy a kormány szigorításokat vezessen be, mivel enélkül tovább emelkedne a fertőzések száma és nyitás is későbbre tolódna. Csak a személyes kapcsolatok csökkentése vezethet eredményre.

A szerdai és csütörtöki ülésen a kormány a szakértőket meghallgatta és úgy döntött, hogy az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárja. A digitális oktatás részleteit az Emmi dolgozza ki. Az üzleteket pedig március 8-től 22-ig bezárják,kivételt képeznek ez alól az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak – jelentette be Gulyás Gergely.

Minden szolgáltatás szünetelni fog március 8-22 között, kivéve a magánegészségügyet
A konditermeket bezárják, és az igazolt sportolók meccseit is zárt kapuk mögött tartják. Minden munkaadót felkérnek arra, hogy biztosítsák az otthoni munkavégzést.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabatéri sporttevékenység engedélyezett. Kötelező lesz szabadtéren a maszkhasználat mindenhol és szigorodik a határátlépés.

A kormány arra kér mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat. Remélhetőleg a járvány utolsó szakaszában vagyunk – fogalmazott.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …