Főoldal Hírek Átólzéig Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat

Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,459
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat

 

(MTI) – Megbírságoltak egy cseh hotelt Ostrava városában, amiért nem fogadott orosz turistákat. A tulajdonos a Krím félsziget márciusi megszállása után döntött úgy, hogy bojkottálja az orosz állampolgárokat.

    Az ukrán felmenőkkel is rendelkező Tomás Krcmárt, a Brioni Boutique hotel tulajdonosát a hatóságok a maximumra, 50 ezer koronára (mintegy 560 ezer forintra) bírságolták, amiért nem fogadott orosz turistákat, valamint 49 orosz sportolót el is küldött szállodájából.

    Miután lépése vihart kavart a közösségi portálokon, Krcmár “enyhített a szigoron”, és befogadta azokat az oroszokat, akik azt mondták, hogy nem támogatják a Krím bekebelezését. Ezzel együtt a szálloda vendégeinek mintegy 10-15 százalékát veszítette el a “tilalom” bevezetése nyomán.
    A cseh kereskedelmi felügyelet szerint Krcmár “botrányosan” megszegte a cseh törvényeket, amikor hátrányosan megkülönböztette egy ország állampolgárait. 
    A hatóságok döntése után a hotel visszavonta a kifogásolt intézkedést, és megnyitotta kapuit az orosz turisták előtt. 
    A statisztikák szerint mintegy 282 ezer orosz turista látogatott Csehországba 2014 első felében, ami 7 százalékos visszaesést jelent a 2013 második feléhez képest. 

https://ee24.com/news/czech-republic/czech-hotelier-moved-out-the-russians-due-to-the-annexation-of-the-crimea-was-maximum-fined/ 
https://en.itar-tass.com/world/758353

Kép:Pixabay

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán

2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű h…