Főoldal Hírek Átólzéig Magyar napok Szingapúrban

Magyar napok Szingapúrban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,372
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyar napok Szingapúrban

Másodszor rendezték meg Szingapúrban októberben a Focus on Hungary elnevezésű eseménysorozatot, amely a kétoldalú gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlesztését segíti.

    A szingapúri magyar nagykövetség által szervezett magyar napokon egyebek mellett a világ egyik legrangosabb dizájn-elismerésének számító Red Dot ipari formatervezési díjat megnyerő magyar cég vezetője ismertette díjnyertes pályázatukat, a Herendi Porcelánmanufaktúra mesterfestőművésze tartott bemutató előadásokat, valamint magyar trénerszakemberek vezettek döntéshozatali képzéseket a meghívott szingapúri cégek és szervezetek képviselőinek.

(Kép:vjm.hu)

    A nagykövetség tájékoztatása szerint a záróesemény a keddi üzletember-találkozó volt. A magyar cégeket a Magyar Turizmus Zrt., utazási irodák, a Szingapúri Magyar Kereskedőház, a Herendi Porcelánmanufaktúra bemutató üzlete, magyar pincészetek és tréningszakemberek képviselték, akik standokon mutatták be cégük profilját, termékeiket, szolgáltatásaikat.
    A magyar résztvevők találkozhattak a szingapúri gazdasági és turisztikai élet szereplőivel, közvetlenül tárgyalhattak az érdeklődő partnerekkel, tájékozódhattak az ágazati üzleti lehetőségekről, a beruházási környezetről és az üzletviteli tapasztalatokról. A két ország közötti kapcsolatépítést ösztönző üzletember-találkozón több mint 100 szingapúri látogató vett részt.
    A tájékoztatás szerint Szingapúr a térség kereskedelmi, pénzügyi és logisztikai központja, Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere a délkelet-ázsiai országok között.
    Az idén májusban megnyitott a Szingapúri Magyar Kereskedőház tevékenységének fő célja, hogy segítse a nemzetközi szinten kiemelkedő magyar termékek, szolgáltatások Szingapúrba, tágabban pedig Délkelet-Ázsia piacaira történő exportját.

 (Forrás:MTI)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…