Főoldal Hírek Átólzéig Magyar napok Szingapúrban

Magyar napok Szingapúrban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,319
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyar napok Szingapúrban

Másodszor rendezték meg Szingapúrban októberben a Focus on Hungary elnevezésű eseménysorozatot, amely a kétoldalú gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlesztését segíti.

    A szingapúri magyar nagykövetség által szervezett magyar napokon egyebek mellett a világ egyik legrangosabb dizájn-elismerésének számító Red Dot ipari formatervezési díjat megnyerő magyar cég vezetője ismertette díjnyertes pályázatukat, a Herendi Porcelánmanufaktúra mesterfestőművésze tartott bemutató előadásokat, valamint magyar trénerszakemberek vezettek döntéshozatali képzéseket a meghívott szingapúri cégek és szervezetek képviselőinek.

(Kép:vjm.hu)

    A nagykövetség tájékoztatása szerint a záróesemény a keddi üzletember-találkozó volt. A magyar cégeket a Magyar Turizmus Zrt., utazási irodák, a Szingapúri Magyar Kereskedőház, a Herendi Porcelánmanufaktúra bemutató üzlete, magyar pincészetek és tréningszakemberek képviselték, akik standokon mutatták be cégük profilját, termékeiket, szolgáltatásaikat.
    A magyar résztvevők találkozhattak a szingapúri gazdasági és turisztikai élet szereplőivel, közvetlenül tárgyalhattak az érdeklődő partnerekkel, tájékozódhattak az ágazati üzleti lehetőségekről, a beruházási környezetről és az üzletviteli tapasztalatokról. A két ország közötti kapcsolatépítést ösztönző üzletember-találkozón több mint 100 szingapúri látogató vett részt.
    A tájékoztatás szerint Szingapúr a térség kereskedelmi, pénzügyi és logisztikai központja, Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere a délkelet-ázsiai országok között.
    Az idén májusban megnyitott a Szingapúri Magyar Kereskedőház tevékenységének fő célja, hogy segítse a nemzetközi szinten kiemelkedő magyar termékek, szolgáltatások Szingapúrba, tágabban pedig Délkelet-Ázsia piacaira történő exportját.

 (Forrás:MTI)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…