Színes Folytatódik az élelmiszerpazarlás elleni program Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-03-04 5 perc átlagos olvasási idő 0 293 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás elleni programja, a Maradék nélkül – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel. A közleményben felidézik, hogy február 25-én, online zárókonferencián összegezték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) Maradék nélkül programjának legfontosabb eredményeit, amelyet az Európai Unió LIFE pályázatának pénzügyi hozzájárulásával 2016-ban indítottak. A tájékoztatás szerint Bognár Lajos országos főállatorvos a konferenciát megnyitó beszédében bejelentette, hogy bár az EU-s társfinanszírozási időszak véget ért, az Agrárminisztérium és a Nébih továbbra is elkötelezett a 2020 óta Magyarország nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési programjának is számító Maradék nélkül folytatása mellett. Angelo Salsi, az Európai Bizottság LIFE programjának vezetője köszöntő beszédében kiemelte, a Maradék nélkül projekt példaértékű kezdeményezés lehet más országok nemzeti programjai számára a maga komplexitásával, innovativitásával és eredményességével – írja a Nébih közleményében. Kasza Gyula, a program vezetője az elmúlt 4 év legfontosabb eredményeit ismertetve elmondta, a komplex oktatási program csaknem 300 000 gyerekhez jutott el a nyomtatott és az online letölthető oktatási csomagok révén. Bemutató foglalkozásokat, órákat 58 iskolában tartottak, amelyeken 1800 gyerek és 110 pedagógus vett részt, a program vetélkedőibe, játékaiba pedig 2300 gyerek kapcsolódott be. A Nébih közölte, a Maradék nélkül program kutatási eredményei a lakossági élelmiszerhulladékról azt mutatja, hogy Magyarországon 2016 és 2019 között 4 százalékkal csökkent az egy főre eső éves élelmiszerhulladék mennyiség, amely jelenleg hozzávetőlegesen 65 kilogramm. A program részeként tematikus útmutatók is készültek az élelmiszerláncban keletkező élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentésére szolgáló jó gyakorlatokról az élelmiszer-feldolgozók, a kereskedelem, a vendéglátás, valamiant a civil szektor számára – tájékoztatott a Nébih. Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat Megjelent az Oldalas magazin 2023. decemberi száma! Megnyílt a divatmárka kávézója és delikátesz üzlete Mit tehet a szülő, ha gyermekét hiperaktívnak bélyegzik? Éttermek tisztasága: csak a kórházakban várunk el szigorúbb higiéniát MTI/Pixabay
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Jubilál a Pilisi Parkerdő A természetvédelem, az erdőgazdálkodás és a természetjárás összhangjának megteremtését és fejlesztését szolgálta 50 évvel …
Baconos töltött burgonya Baconos töltött burgonya Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg burgonya 20 dkg sütőtök …