Főoldal Hírek Átólzéig Új vendéglátói kihívást indít a METRO

Új vendéglátói kihívást indít a METRO

7 perc átlagos olvasási idő
0
117
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budapest, 2022. április 13. – A METRO a Bocuse d’Or szakácsverseny támogatásán túl is elkötelezett a magyar gasztronómia fejlesztése iránt. A METRO Gasztroakadémia közösségépítő programja a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait ajánlja a hazai vendéglátóipari szakembereknek a hazai ínyencek megszólításához.

METRO Gasztrokihívás 2022

A magyar csapat nagy sikere után, a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait felhasználva eljött az ideje annak, hogy a magas minőségű kulináris élmények bármely hazai vendéglátóipari egységbe és konyhába beköltözzenek. Ezen apropóból a METRO kihívásra invitálja a hazai szektor képviselőit, hogy engedjék szabadjára kreativitásukat, és a Bocuse d’Or versenykiírásában szereplő alapanyagokat felhasználva részt vegyenek egy igazán inspiráló kihívásban.

„A kihívással az a célunk, hogy minél szélesebb körben megjelenjenek a magas minőségű alapanyagok a hazai vendéglátóegységekben, és ötletekkel, szakmai képzéseinkkel segítsük a szektor kitartó és alázatos dolgozóit. Fejlődjünk közösen, inspiráljuk egymást, és engedjük szabadjára kreativitásunkat a konyhában.” – jelentette ki Bősze Ákos, a METRO HoReCa fejlesztési vezetője.

Saját márkás ajándékcsomag és METRO Gasztroakadémia képzés nyerhető

A METRO kihívásával minden olyan szakácsot szeretne megszólítani, akit inspirálnak a Bocuse d’Or verseny alapanyagai, és ezekből szeretne izgalmas fogásokat alkotni az általa képviselt étterem étlapjára.

A kihívásban való részvétel feltételei:

A kihívásban való részvételhez legalább az egyik Bocuse d’Or alapanyagot szükséges felhasználni: a receptnek tartalmaznia kell őzgerincet, őzcombot, kacsamájat, túrót, tejfölt vagy burgonyát. Az elkészült fogásról készült fotóval, illetve a hozzá tartozó receptleírással válik érvényessé a pályázat, melyet e-mailben a kommunikacio@metro.co.hu címre várnak a zsűri tagjai. A pályázati kiírás itt érhető el. A pályázat benyújtásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás szabályait és hozzájárul személyes adatainak a kiírásban részletezett kezeléséhez.

A pályázat benyújtásának határideje:

A pályázati anyagokat 2022. április 30-ig várják, a nyerteseket pedig egy szakértő zsűri fogja kiválasztani, május első hetében. A három nyertest a zsűri e-mailben értesíti.

Nyeremények:

A METRO a beérkezett receptek és fotók közül a három legjobbat választja ki. Az első helyezett egy 100.000 Ft értékű METRO saját márkás ajándékcsomagban, a második egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesül. A METRO Gasztroakadémia mindhárom díjazott számára utalványt biztosít, mely az egyik szabadon válaszható egynapos képzésen való részvételre jogosít.

A beérkezett pályázati anyagokat az alábbi zsűritagok értékelik:

  • Pohner Ádám, a 2018-as hazai Bocuse d’Or nyertese
  • Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha felelős szerkesztője
  • Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje

Inspirációk a Gasztroakadémiától

Motiváció és inspiráció gyanánt a METRO Gasztroakadémia szakértő séfje, Gálicz István, a METRO saját márkák nagykövete, Pohner Ádám és a Gasztoakadémia oktatója, Vidák Zoltán is elkészítették saját fogásaikat.

  • Hagyja pihenni egy kicsit a konyháját is

    A METRO széleskörű globális kampányba kezdett a televízióban és a közösségi médiában. A ka…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Áprilisban 9,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Áprilisban 9,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz viszonyítva. L…