Főoldal Hírek Csőposta Európa-bajnok az Avalon Ristorante cukrásza

Európa-bajnok az Avalon Ristorante cukrásza

6 perc átlagos olvasási idő
0
659
 ehaccp_topbanner3.jpg

Európa-bajnok Kézi Sára és az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba!

Miskolctapolca, 2019. február 25. Újabb nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet a miskolctapolcai Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba, aki csapattársával – Kézi Sárával – aranyérmes helyezést ért el február 19-én a Riminiben megrendezésre kerülő Global Pastry Chefs Challenge semi-final elődöntőjében!

Alig pár hónapja látott napvilágot az az örömteli hír, hogy az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba számos hazai versenyélményt követően globális szinten is próbára teszi tehetségét. A luxembourgi Culinary World Cup szakács és cukrász világverseny azonban mondhatni csak ízelítő volt neki, hiszen a napokban már az olaszországi Riminiben képviselte hazánkat a Global Pastry Chefs Challenge világbajnokság európai selejtezőjében.

Csapattársával, Kézi Sárával 4 európai ország versenyzőivel vették fel a kesztyűt és álltak a nemzetközi zsűritagok elé, hogy ország-világ előtt tanúbizonyságot tegyenek kreativitásuk és tehetségük határt nem ismerő kibontakoztatására.

Az induló csapatoknak 3,5 órás versenyidő állt rendelkezésükre egy – a szponzorok alapanyagainak felhasználásával összeállított – dísztorta és egyfajta tányérdesszert elkészítéséhez, majd tálalásához. Csaba és Sára bazsalikomos-zöldteás piskótát, tejcsokoládés ganachet, sóskaramellás-vaníliás namelaka krémet, málnás – zöld teás fagylaltot, csokoládé coolant és tokaji zabaionet prezentált az 5 fős szakmai zsűrinek. A színes ízvariációk lenyűgöző sikert arattak, ami egyenes utat biztosított a magyar csapatnak a stuttgarti világdöntő felé!

„Óriási élmény szembesülni azzal, hogy 2020-ban már a világ legjobbjaival versenyezhetek a szakács-cukrász olimpián! Büszke vagyok arra is, hogy a svéd származású zsűritag minket, magyarokat vélt a legjobbnak, annak ellenére, hogy Svédországból jött ellenfeleink is voltak. Ezek az elismerések erősítenek meg abban, hogy jó úton járok és olyan hivatást választottam, ahol határ a csillagos ég szakmai tudásom kamatoztatására.” – számolt be sikerélményéről Nagy Csaba cukrász.

„Az, hogy Csaba négy európai ország indulóit is maga mögött hagyta csapattársával ezen a versenyen, vendégeink számára is hiteles bizonyosságot ad arról, hogy az Avalon Ristorantét nem csak tradicionális olasz fogásai, de a helyben készített desszert különlegességei is egyedülállóvá teszik. Az Avalon Park vezetősége nevében szívből kívánjuk Csabának a legjobbakat a jövő évi világbajnoksághoz, de bárhogy is alakul, mi már büszkén valljuk, hogy Közép-Európa legjobb olasz éttermében Európa-bajnok cukrász készíti a finomabbnál finomabb desszertcsodákat vendégeinknek!” – nyilatkozta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Erős lehet az őszi szálláshelyszezon

Erős lesz az őszi szezon a szálláshelyeken, a jelenlegi adatok alapján a szeptemberi és ok…