Csőposta Európa-bajnok az Avalon Ristorante cukrásza Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-25 6 perc átlagos olvasási idő 0 690 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Európa-bajnok Kézi Sára és az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba! Miskolctapolca, 2019. február 25. Újabb nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet a miskolctapolcai Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba, aki csapattársával – Kézi Sárával – aranyérmes helyezést ért el február 19-én a Riminiben megrendezésre kerülő Global Pastry Chefs Challenge semi-final elődöntőjében! Alig pár hónapja látott napvilágot az az örömteli hír, hogy az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba számos hazai versenyélményt követően globális szinten is próbára teszi tehetségét. A luxembourgi Culinary World Cup szakács és cukrász világverseny azonban mondhatni csak ízelítő volt neki, hiszen a napokban már az olaszországi Riminiben képviselte hazánkat a Global Pastry Chefs Challenge világbajnokság európai selejtezőjében. Csapattársával, Kézi Sárával 4 európai ország versenyzőivel vették fel a kesztyűt és álltak a nemzetközi zsűritagok elé, hogy ország-világ előtt tanúbizonyságot tegyenek kreativitásuk és tehetségük határt nem ismerő kibontakoztatására. Az induló csapatoknak 3,5 órás versenyidő állt rendelkezésükre egy – a szponzorok alapanyagainak felhasználásával összeállított – dísztorta és egyfajta tányérdesszert elkészítéséhez, majd tálalásához. Csaba és Sára bazsalikomos-zöldteás piskótát, tejcsokoládés ganachet, sóskaramellás-vaníliás namelaka krémet, málnás – zöld teás fagylaltot, csokoládé coolant és tokaji zabaionet prezentált az 5 fős szakmai zsűrinek. A színes ízvariációk lenyűgöző sikert arattak, ami egyenes utat biztosított a magyar csapatnak a stuttgarti világdöntő felé! „Óriási élmény szembesülni azzal, hogy 2020-ban már a világ legjobbjaival versenyezhetek a szakács-cukrász olimpián! Büszke vagyok arra is, hogy a svéd származású zsűritag minket, magyarokat vélt a legjobbnak, annak ellenére, hogy Svédországból jött ellenfeleink is voltak. Ezek az elismerések erősítenek meg abban, hogy jó úton járok és olyan hivatást választottam, ahol határ a csillagos ég szakmai tudásom kamatoztatására.” – számolt be sikerélményéről Nagy Csaba cukrász. „Az, hogy Csaba négy európai ország indulóit is maga mögött hagyta csapattársával ezen a versenyen, vendégeink számára is hiteles bizonyosságot ad arról, hogy az Avalon Ristorantét nem csak tradicionális olasz fogásai, de a helyben készített desszert különlegességei is egyedülállóvá teszik. Az Avalon Park vezetősége nevében szívből kívánjuk Csabának a legjobbakat a jövő évi világbajnoksághoz, de bárhogy is alakul, mi már büszkén valljuk, hogy Közép-Európa legjobb olasz éttermében Európa-bajnok cukrász készíti a finomabbnál finomabb desszertcsodákat vendégeinknek!” – nyilatkozta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Elment Mátyás Rudolf, az első magyar egyéni szakács világbajnok 2017. október 03-án elhunyt az első magyar egyéni szakács világbajnok, Mátyás Rudolf, vagy ahogyan …
Ingerült és kimerült a magyarok többsége Ingerült és kimerült a magyarok többsége A magyarok több mint 60%-a tapasztal időnként …