Átólzéig Forralt bor terasz nyílt a belvárosban! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-19 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,703 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Forralt bor terasz nyílt a belvárosban! A Nagy Fa-Tál Konyhája megnyitotta „Forralt bor teraszát”, ahol egyfajta társasági élet kialakítása a cél. Szeretnék elérni, hogy az ünnepre hangolódás, ne a számítógépek előtt ülve, hanem méltó környezetben és hangulatban történjen. Ezért került kialakításra a belváros szívében, a régi idők hangulatát idéző „Forralt bor terasz”! Melyet ezúton ajánlanak mindenkinek! Ennek apropóján megosztunk veletek most néhány receptet: Gyümölcsös forralt bor Hozzávalók: fél üveg vörösbor, fél liter gyümölcslé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor vagy méz, 1-2 narancs héja,és a leve is. Elkészítés: a bort és a gyümölcslevet forrásig hevíted, belerakod a fűszereket és a narancshéjat. Kicsit állni hagyod, majd édesíted, és felöntöd narancslével. Almakarikákkal forrón kínálható. „Erős” forralt bor Nátha ellen nagyon jó a következő recept, melyet a magyar népi konyha hagyományozott az utókorra. Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili). Elkészítés: a bort és a többi hozzávalót forráspontig hevíted, majd belekarikázod a citromot, és forrón tálalod. „Gyógy” forralt bor Hozzávalók: 1 narancs, 1 citrom, 1,5 l vörösbor, 10 db szegfűszeg, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 8 db kardamommag, 30 dkg cukor, 2,5 dl rum. Elkészítés: a narancsot és a citromot megmosod és vékony szeletekre vágod. A bort nagy lábasba öntöd, majd hozzáadod a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot, és felhevíted. A felforralt borhoz öntöd a rumot, azonnal szervírozhatod. Rajta forralt borozásra fel! Látogasd meg Te is!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A koronavírus hatására nőtt a netes és telefonos forgalom is Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány …
Az üvegházakban már szedik a zöldségeket, lassan kezdődik a korai szabadföldi kultúrák vetése is Budapest, 2020. március 14., szombat (MTI) – Már megkezdődött az üvegházakban a hajtatott zöldségek …