Átólzéig Szúrópróbaszerűen ellenőrzik az élelmiszereket Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-26 3 perc átlagos olvasási idő 0 759 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Békés Megyei Kormányhivatal élelmiszerbiztonsági felügyelői szúrópróbaszerűen folyamatosan ellenőrzik az élelmiszereket az Orosházi járás területén – olvasható a Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatásában. Mint írják, az előzetes értesítés nélkül tartott helyszíni hatósági ellenőrzéseken a kiválasztott élelmiszereknél vizsgálják a fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési határidő lejárta utáni esetleges forgalomba hozatalt, a magyar nyelvű élelmiszer-jelölés meglétét vagy annak hiányát, a termék beszerzését igazoló dokumentumot, és az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben történő regisztrációt az úgynevezett: FELIR azonosító meglétét is. A közlemény szerint az eddigi ellenőrzések súlyos szabálytalanságot, például minőségmegőrzési idő lejárta utáni forgalomba hozatalt nem tártak fel, és rendben volt az élelmiszerek magyar nyelvű jelölése is. Több esetben előfordult viszont, hogy a vállalkozók a vizsgált élelmiszer származását, eredetét, beszerzését hitelt érdemlően igazoló dokumentumot a helyszínen nem tudták bemutatni. A hiány pótlására vonatkozó felszólításnak minden esetben maradéktalanul eleget tettek. Az ellenőrök a FELIR azonosító igénylésének módjáról, a nyilvántartásba vételi kötelezettségről is tájékoztatták a vállalkozókat. Békés Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pixabay Így táborozik közel negyedmillió gyermek a nyáron Séfklub: a júniusi taggyűlést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában rendezték Fellendülésre számíthatnak a házhoz szállító éttermek Wavin Építőipari Trendmutató: a kék-zöld tetőké a jövő Oktatóvideókkal segíti a diákok felkészülését a METRO
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg harcsafilé 30 dkg burgonya …
Csökkenhet a szállás-szolgáltatás forgalmi adója Az európai viszonylatban is magas, 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét, …