Főoldal Hírek Átólzéig Szúrópróbaszerűen ellenőrzik az élelmiszereket

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik az élelmiszereket

3 perc átlagos olvasási idő
0
743
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Békés Megyei Kormányhivatal élelmiszerbiztonsági felügyelői szúrópróbaszerűen folyamatosan ellenőrzik az élelmiszereket az Orosházi járás területén – olvasható a Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatásában.

Mint írják, az előzetes értesítés nélkül tartott helyszíni hatósági ellenőrzéseken a kiválasztott élelmiszereknél vizsgálják a fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési határidő lejárta utáni esetleges forgalomba hozatalt, a magyar nyelvű élelmiszer-jelölés meglétét vagy annak hiányát, a termék beszerzését igazoló dokumentumot, és az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben történő regisztrációt az úgynevezett: FELIR azonosító meglétét is.

A közlemény szerint az eddigi ellenőrzések súlyos szabálytalanságot, például minőségmegőrzési idő lejárta utáni forgalomba hozatalt nem tártak fel, és rendben volt az élelmiszerek magyar nyelvű jelölése is. Több esetben előfordult viszont, hogy a vállalkozók a vizsgált élelmiszer származását, eredetét, beszerzését hitelt érdemlően igazoló dokumentumot a helyszínen nem tudták bemutatni. A hiány pótlására vonatkozó felszólításnak minden esetben maradéktalanul eleget tettek.

Az ellenőrök a FELIR azonosító igénylésének módjáról, a nyilvántartásba vételi kötelezettségről is tájékoztatták a vállalkozókat.

Békés Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pixabay 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023.: Alig egy hétig lehet már csak a nevezéseket leadni!

Már csak pár napja maradt annak, aki nevezni szeretne a Magyarország étele 2023. szakácsve…