Főoldal Hírek Átólzéig Újra határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház.

Újra határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház.

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,451
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újra határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház.

A tavalyi évad sikeres bemutatóiból hamarosan 4 előadás kerül műsorra a nagyszínpadon, melyből hármat a Magyar Televízió is megörökít.

A Határon Túli Hétfők sorát november 17-én a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadása nyitja, Tamási Áron: Rendes feltámadás című produkciójával. A darab, egy, az élete vége fele járó ember számadását dolgozza fel. Olyan történet, mely csak lényegi kérdéseket feszeget. Az előadás az emberről szól, a székely észjárás és logika megfogalmazásában. Tamási Áron novelláját a rendező, Csurulya Csongor dramatizálta.

 

Ezt követi november 24-én a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar SzínházFutótűze. A libanoni születésű, Kanadába menekült többszörösen kitüntetett író drámája, egy elveszett, titokzatos és homályos múlt mozaik-szerűen felépített története, és a beavatás-szerű úté, melyen az ikerpár, Jeanne és Simon elindul. A mű filmváltozatát 2011-ben Oscar-díjra is jelölték a legjobb külföldi film kategóriában. Wajdi Mouawad drámáját Radu-Alexandru Nica vitte színre.

A határon túli előadások sora december 8-án az Újvidéki Színház, Végel László azonos című regényének felhasználásával készült, Neoplanta című előadásával folytatódik, melynek rendezője Urbán András.
Az darab Újvidék története – és egyfajta szembenézés önmagunkkal, a sorssal, a társadalommal, de nem történelmi, hanem jelenkori vonatkozásban. Az előadás a BITEF-en közönségdíjat, Urbán András pedig a legjobb rendezőnek járó díjat kapott.

A sort a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulat zárja december 15-én, Pierre Beaumarchais: Figaro házassága című darabjával, rendező: Keresztes Attila. A produkció Beaumarchais és Mozart művének ötvözése.

Az előadásokra kedvezményes árú jegyek kaphatók és bérlet is váltható.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…